Astazi incepe la Roma cel mai mare proces din istoria fotbalului italian. Declansat de aranjamentele descoperite ale lui Moggi - seful lui Juve - scandalul ar putea duce la retrogradarea a patru echipe: Juventus, AC Milan, Fiorentina si Lazio.

Justitie - Astazi la 10.30 - ora Romaniei - intr-o sala a stadionului Olimpico vor incepe audierile celor 26 de responsabili de cluburi, responsabili federali, arbitri si asistenti deferiti justitiei sportive la 22 iunie "pentru frauda sportiva". La originea procesului stau interceptarile telefonice ale unor convorbiri intre Luciano Moggi si personaje importante din lumea arbitrajului sau a afacerilor. Ancheta declansata in Italia are in vedere un sistem urias de "conditionare" a meciurilor, cu 41 de persoane puse sub acuzare si nu mai putin de 19 meciuri din Serie A suspectate. Pe langa Moggi, au mai fost deferiti justitiei sportive patronii Fiorentinei, presedintele clubului Lazio Roma si Adriano Galliani, vicepresedinte la AC Milan.

Titlul la Inter

Atentia suporterilor este insa concentrata asupra sortii celor patru cluburi: daca sunt acuzate de "responsabilitate directa, indirecta sau presupusa", Juventus, AC Milan, Lazio si Fiorentina risca retrogradarea in Serie B sau chiar C. In aceste conditii, titlul din sezonul recent incheiat ar fi atribuit formatiei Internazionale Milano.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.