Ambasadorul SUA si cel al Israelului si-au manifestat ingrijorarea in ceea ce priveste manifestarile cu caracter antisemit din Romania.
In cadrul Conferintei cu tema "Pogromul de la Iasi, prologul Holocaustului din Romania", Nicolas Taubman a facut referire la manifestarile de pe stadioane, la publicatiile antisemite din Romania, dar si la miscarile extremiste existente in tara noastra. La randul sau, ambasadorul Israelului, Rodica Radian Gordon, a solicitat autoritatilor romane implicarea justitiei in eliminarea manifestarilor cu caracter antisemit.

"Nu putem intoarce spatele atunci cand microbistii folosesc calificative care instiga la ura rasiala, nu putem pastra tacerea atunci cand unii reprezentanti ai mass-media comunica jumatati de adevar despre Holocaust. Nu putem ramane spectatori atunci cand tinerii sunt influentati de miscarile extremiste", a spus ambasadorul SUA, Nicolas Taubman, prezent, ieri, la conferinta cu tema "Pogromul de la Iasi, prologul Holocaustului din Romania".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.