Inaintea meciului, spaniolii, in frunte cu Raul, ii promiteau lui Zidane ca-l vor trimite definitiv in vacanta. Vila francezului de la Evian va ramine si weekend-ul acesta pustie. Franta a reusit sa revina si s-a impus cu 3-1, ultimul gol fiind opera Regelui. In sferturi de finala, cocosii vor intilni magicienii Braziliei

Spaniolii s-au temut de Franta si au avut si de ce. Ibericii nu cistigasera nici una dintre cele cinci intilniri oficiale precedente. "Cine are mai mult mingea va cistiga", declara Luis Aragones inaintea meciului, si, prin urmare, a trimis in teren o echipa tehnica, cu jucatori care sa tina de balon. Fabregas i-a luat locul lui Senna, un jucator cu un profil mai defensiv, batrinul antrenor spaniol mizind pe tehnica si pasele excelente ale jucatorului lui Arsenal.

Aragones a pariat pe Fabregas si pentru ascendentul moral pe care acesta il avea asupra lui Vieira, dupa meciul din Liga Campionilor, Arsenal-Juventus, cind spaniolul a dominat clar mijlocul terenului. De cealalta parte, Domenech a inceput meciul cu un 4-2-3-1, din nou cu Zidane si Ribery, dar cu un singur virf, Henry. Spania este mai ofensiva in prima parte si deschide scorul in minutul 28, cind Villa transforma o lovitura de pedeapsa acordata corect, pentru un fault al lui Thuram asupra lui Ibanez.

Vieira arata de ce a fost considerat omul numarul unu al francezilor la acest turneu si inventeaza o pasa de gol pentru Ribery, care dejoaca iesirea la ofsaid a apararii spaniole si inscrie in minutul 41. 1-1 la pauza. Aragones muta primul. Intra Joaquin si Luis Garcia, ies Villa si Raul, ultimul, doar un anonim de ziua lui. Spaniolii o iau de la capat cu constructia, dar francezii ramin periculosi pe contraatac. Vieira da lovitura de gratie in minutul 83, cind juventinul marcheaza dupa un lant de greseli spaniole.

Soarta nu vrea sa-l lase pe Zidane sa se retraga. Magia francezului nu s-a terminat. Un gol superb in ultimul minut de joc. La Rio de Janeiro, brazilienii s-au oprit din samba. Zidane traieste. Aceasta constatare ii va bintui cel putin pina simbata seara.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.