Arbitrul spaniol Medina Cantalejo a comis o greseala imensa in prelungirile partidei dintre Italia si Australia, acordind un penalty inexistent pentru Squadra Azzura. Totti a transformat si Italia e in sferturi!
Luis Medina Cantalejo, acelasi arbitru prezent in paginile ziarelor din intreaga lume dupa nenumarate alte gafe de proportii, si-a mai trecut una in cont. Spaniolul a acordat extrem de usor un penalty in minutele de prelungiri ale meciului Italia - Australia, din optimile de finala, la un contact intre Grosso si australianul Neill. Francesco Totti a transformat impecabil lovitura de la 11 metri, calificind astfel Italia in sferturi.

Squadra Azzura s-a vazut pusa intr-o situatie incomoda tot de Medina Cantalejo. Spaniolul l-a eliminat inexplicabil pe Materazzi, la un fault care presupunea cel mult un cartonas galben, in minutul 50. Europenii au suferit apoi in faza de constructie, iar meciul se indrepta spre prelungiri, in conditiile in care nici cangurii n-au insistat prea mult in atac. A venit insa gafa din prelungiri a arbitrului iberic, care a decis meciul.