Dinamo este foarte aproape de a se desparti de unul dintre cei mai importanti actionari, Gigi Netoiu, care inainte sa plece din "Groapa" ii va vinde pe Dan Alexa si Stefan Grigorie, jucatori nedoriti de conducerea echipei din Stefan cel Mare, dar nici de Mircea Rednic. "Comandantul" s-a aratat in mai multe randuri nemultumit si de faptul ca Florin Marin a fost indepartat mult prea usor de pe banca tehnica a "cainilor".

"Cainii" pleaca la sfarsitul acestei saptamani intr-un stagiu de pregatire in Franta, din lotul pe care Mircea Rednic il va deplasa in Hexagon nefacand parte Stefan Grigorie si Dan Alexa, ofertati de Politehnica Timisoara, si Ionel Danciulescu (Iraklis - locul 4 in Grecia).

Drepturile federative ale lui Dan Alexa si Stefan Grigorie apartin lui Gigi Netoiu, care vrea sa-i vanda pe cei doi pentru 500.000 de euro, respectiv 800.000 de euro. Acestea ar fi ultimele tranzactii pe care "Comandantul" le va face pana la plecarea din "Groapa". Netoiu nu va disparea din peisajul primului esalon fotbalistic de la noi. Cu banii pe care ii va primi de la actionarii "cainilor", care vor fi nevoiti sa-i restituie aproximativ un milion de dolari, el urmeaza sa sustina financiar pe nou-promovata Unirea Urziceni.

Transferurile lui Alexa si Grigorie se incadreaza perfect in noua politica a conducerii dinamoviste, care prevede micsorarea salariilor fotbalistilor si cresterea primelor de joc si obiectiv. Prin vanzarea celor doi, gruparea din Stefan cel Mare scapa de problema salariilor mari, ramanand ca sefii "cainilor" sa renegocieze cu Danciulescu si Niculescu pentru reducerea salariilor. Cei doi probabil vor refuza, urmand sa paraseasca si ei pe Dinamo.

Plecarile celor patru jucatori ar putea fi acoperite de alti fotbalisti cu care conducerea "cainilor" se afla in discutii avansate. Mircea Rednic va beneficia de un buget de trei milioane de dolari pentru transferuri, urmand ca in zilele urmatoare sa se ajunga la un rezultat in discutiile cu Aliuta, Soava si Ionel Ganea.
Alexa si Grigorie se vor prezenta azi la reunirea lui Poli

Interesul pentru Alexa si Grigorie a fost confirmat de presedintele Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, acesta precizand ca negocierile sunt in desfasurare, urmand sa se ajunga la o intelegere in cel mai scurt timp. Cei doi au lipsit ieri de la antrenamentul "cainilor" de la Saftica, iar azi se vor prezenta la reunirea lotului timisorean, care va avea loc la ora 16.00. In cazul in care jucatorii se vor intelege cu Timisoara, Alexa va primi 150.000 de dolari pe sezon, in timp ce Grigorie va fi platit cu 100.000 de dolari pe an. "Este adevarat ca ne aflam in negocieri directe atat cu Alexa, cat si cu Grigorie. Este vorba de contracte cu sume ferme, pe care insa nu vi le pot dezvalui. Nu este o tactica de a ne slabi contracandidatele la titlu, ci tine de politica clubului nostru de a ne intari", a spus Marian Iancu.

Poli s-a invatat sa cumpere din "Groapa" dupa ce in trecut "banatenii" i-au achizitionat pe Naidin si Plesan. Fanii "violetilor" nu sunt foarte incantati de venirea pe Bega a lui Alexa si Grigorie. Chiar daca este unul dintre cei mai buni mijlocasi defensivi din tara si este nascut in Banat, Dan Alexa nu este dorit de catre suporterii Politehnicii din cauza faptului ca este dinamovist, dar si din cauza declaratiilor impotriva echipei banatene, pe care le-a facut de cate ori a avut ocazia. Alexa a fost huiduit copios la Timisoara in ultima etapa a Diviziei A, atunci cand Poli a remizat cu Dinamo pe stadionul "Dan Paltinisanu".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.