Elvetia este la un pas de optimi, dupa ce a invins cu 2-0 reprezentativa statului Togo, golul izbavitor fiind marcat pe final de un jucator cu nume predestinat

GRUPA G - Dupa un egal in fata Frantei, elvetienii au jucat serios cu africanii din Togo, care au renuntat la greva dupa ce au primit asigurari ca vor primi banii cuveniti calificarii la mondiale. Degen si Frei au pus in pericol poarta togolezilor, apoi Adebayor a cerut un penalti. In minutul 16, o centrare perfecta a lui Magnin a fost directionata pe fruntea lui Frei, golgheterul din campionatul Frantei marcand cu latul.

Basescu in locul golului doi

Daca in prima parte africanii au dovedit doar agilitate, in actul secund au incercat, profitand si de pasul inapoi al Elvetiei, sa egaleze, pasand in apropierea careului advers. Tranquillo (in traducere, calm, linistit) Barnetta a avut cateva raiduri, carora togolezii le-au raspuns cu jumatati de ocazie. Cand mai erau cateva minute din meci, cei care priveau la tv au avut surpriza sa-l aiba in fata ochilor pe Basescu! Cateva secunde mai tarziu, pe programul 2 al TVR, Barnetta ii linistea pe togolezi, marcand cu un super sut golul al doilea. Togo rateaza orice sansa de calificare, in timp ce elevii lui Koebi Kuhn viseaza la primul loc in grupa. Pentru optimi le este de ajuns un egal cu Coreea.

Togo - Elvetia 0-2 (0-1)

Stadion: "Westfalen" - Dortmund; Spectatori: 65.000

Au marcat: Frei ('16), Barnetta ('88)

Togo: Agassa - A. Toure, Tchangai, Nibombe, Forson - Dossevi (Senaya, '69), Agboh (Salifou, '25), Romao, Mamam (Malm, '87) - M. Kader, Adebayor. Antrenor: Otto Pfister.

Elvetia: Zuberbuehler - Degen, Muller, Senderos, Magnin - Barnetta, Cabanas (Streller, '77), Vogel, Wichy - Gygax (Hakan Yakin, '46), Frei (Lustrinelli, '87). Antrenor: Koebi Kuhn.

Arbitru: Carlos Amarilla (Paraguay)

Clasament GRUPA G

1 Elvetia 2 1 1 0 2-0 4p
2 Coreea 2 1 1 0 3-2 4p
3 Franta 2 0 2 0 1-1 2p
4 Togo 2 0 0 2 1-4 0p

Au mai ramas de jucat:

Togo - Franta
Elvetia - Coreea de Sud

Ambele partide se vor disputa vineri, 23 iunie, de la ora 22.00.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.