Fotbalistii italieni au fost mai mereu idoli ai femeilor din tara lor, dar si de pe tot intinsul globului. Insa, o declaratie a unuia dintre sefii unei organizatii a homosexualilor italieni face sa piara aureola de gigolo care a plutit mereu asupra jucatorilor din „Squadra azzurra“
O organizatie a homosexualilor din Italia, Arcigay, a facut un apel, ca fotbalistii gay din nationala italiana sa isi recunoasca public orientarile sexuale. O delegatie a Arcigay din Roma a fost prezenta la partida de luni, Italia contra Ghana, unde a sustinut "Squadra azzurra". "Fotbalul este din ce in ce mai atent la partea sociala", a declarat responsabilul pentru sport al organizatiei italiene a homosexualilor, Fabrizio Marrazzo.

"Gilardino (n.r. - atacantul de la AC Milan si de la nationala italiana) a initiat o campanie impotriva rasismului, dar trebuie facut ceva si impotriva homofobiei de pe stadioane: discriminarea homosexualilor si a lesbienelor este din ce in ce mai prezenta pe bannere si in limbajul fotbalistic. De exemplu, anumiti fotbalisti gay care sunt in nationala Italiei ar trebui sa recunoasca orientarea lor si sa vorbeasca despre faptul ca e normal sa fii gay", a mai spus Marrazzo.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.