Scotienii, galezii si nord-irlandezii cinta si striga astazi pentru Trinidad-Tobago, echipa de la care se asteapta sa incurce Anglia

Fotbalul imparte astazi Marea Britanie in doua parti: joaca Anglia, pentru care are emotii jumatatea de sud a insulei, iar de la granita cu Scotia, spre nord, pumnii sint strinsi pentru Trinidad. Razboinicii din Caraibe au deja experienta unei surprize, iar marea intrebare este daca pot juca mai bine decit au facut-o in meciul cu Suedia (0-0). Este sigur insa ca alcatuiesc cea mai relaxata nationala de la aceste Mondiale, iar suporterii sai sint printre cei mai originali, exportind in Germania cele mai interesante traditii ale Americii insulare. Pentru englezi, fotbalul ramine o chestiune foarte serioasa, iar trei puncte obtinute astazi ar insemna calificarea in optimi a trupei antrenate de Sven-Goran Eriksson.

Costa Rica trage de minge

Acelasi lucru este valabil si pentru Ecuador, o victorie cu Costa Rica aducind-o in premiera in postura de a fi calificata in optimi. Alexandre Guimaraes, antrenorul costaricanilor, a tras insa invataminte din victoria suferita in meciul de deschidere (2-4 cu Germania), cind echipa sa a controlat balonul doar o treime din timpul de joc, si crede ca o posesie prelungita ar putea duce, intr-un final, si la victorie. El se asteapta ca ecuadorienii sa joace mai putin ofensiv si, pentru a ajunge mai usor la poarta lui Mora, este posibil sa renunte la un mijlocas in favoarea unui atacant. Meciul zilei se joaca in grupa B, la Berlin, intre Suedia si Paraguay.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.