Demisia celui mai cunoscut cuplu din istoria gimnasticii feminine mondiale, Octavian Belu-Mariana Bitang, de la carma lotului national feminin al Romaniei continua sa starneasca valuri in lumea sportului. Cu toate acestea, cei mai pasivi raman tocmai oficialii FR de Gimnastica, acestia neobosindu-se foarte mult pentru a aplana un conflict care ar putea avea efecte grave asupra celui mai galonat sport din Romania. Ieri, Octavian Belu a recunoscut, in premiera, ca exista sanse de a reveni asupra deciziei, desi ele sunt infime.

"Ne-a deranjat foarte mult ca, in toata aceasta perioada, oficialii FR de Gimnastica nu ne-au sustinut suficient! Probabil, dupa toate performantele pe care le-am avut, ar fi trebuit sa fim ca o familie. Am gasit, chiar si in aceste momente, mai multa intelegere de la oameni simpli, de la presa, decat din partea federatiei. Imi este foarte greu sa inteleg aceste lucruri, pentru ca eu niciodata nu am facut opinie separata. Asta imi intareste convingerea ca n-am mai fost doriti. Totusi, solidaritatea fetelor de la lotul national, a multor oameni de sport, dar si a simplilor iubitori ai gimnasticii m-ar putea face sa revin asupra demisiei. Este adevarat, sunt sanse infime, dar ele exista! Va conta foarte mult, in acest caz, reglementarea relatiilor dintre mine si federatie. Nu cred, in acest moment, ca demisia domnului Vieru ar fi benefica pentru gimnastica romaneasca, si asa in criza, dar relatiile dintre noi, in cazul in care voi reveni, vor trebui sa se desfasoare dupa alte coordonate", ne-a declarat, ieri, in exclusivitate, Octavian Belu.

Noul contract prevede un salariu dublu

Desi abia in cursul acestei zile, cand va avea loc sedinta Biroului Executiv al FRG, lui Octavian Belu i s-ar putea propune prelungirea contractului si semnarea noului acord, care ar semana cu bursa de excelenta propusa de Ion Tiriac, este greu de crezut ca tehnicianul ar putea lua in calcul prelungirea intelegerii cu federatia. "Ceea ce este grav, din punctul meu de vedere, este faptul ca, in acest moment, nu ma pot prezenta in fata sportivelor. Demnitatea mea a fost serios afectata si nu exista conditii pentru a putea face performanta. Nu pot sa spun cat va dura aceasta perioada, pentru ca procesul pe care il am pe rol cu Oana Petrovschi este o pata pe obrazul carierei mele. Nu pot aparea in fata fetelor carora le cer sa munceasca pe branci ca un bisnitar, ca un om corupt. Pana nu se va reglementa, legal, aceasta problema, prefer sa stau deoparte. M-as bucura ca, macar de acum inainte, ceea ce am patit eu sa nu se mai repete cu un alt antrenor", ne-a mai declarat Octavian Belu.

Conform unor surse din interiorul COSR, Octavian Belu ar putea primi 3.000 de euro pentru a-si continua munca la lotul national feminin de gimnastica de la Deva. Tehnicianul nu a vrut sa comenteze acest aspect, marturisind ca nu banii au reprezentat motivul demisiei sale. "Tergiversarea semnarii noului contract nu are legatura cu banii pe care ar fi trebuit sa-i primesc! Ea nu este, insa, intamplatoare! Ma surprinde ca atat COSR, cat si FRG au grabit lucrurile dupa demisia mea! Mai ciudata mi s-a parut, insa, reactia domnului Morariu, care a aruncat pisica in ograda noastra, a antrenorilor, pe motiv ca nu am fi realizat un plan de lucru pentru urmatorul an? Asta nu o pot intelege, chiar asta sa fi fost problema?!", a incheiat Octavian Belu.

Tiriac crede ca vor reveni la lot

Fostul presedinte al COR, Ion Tiriac, aflat in relatii foarte bune cu cei doi tehnicieni, considera, la randul sau, ca antrenorii coordonatori ai lotului olimpic isi vor continua activitatea, el solicitandu-le, luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, celor doi sa traseze programul pentru anul in curs. Belu si Bitang au raspuns pozitiv acestei cereri! "Din punctul meu de vedere, am si semnat noul contract", a spus Tiriac, care a confirmat, astfel, ca exista mari sanse ca Belu si Bitang sa ramana, in continuare, la conducerea lotului olimpic al Romaniei.

ARDAF nu mai sponsorizeaza FRG

Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF a anuntat, marti, ca reziliaza contractul de sponsorizare cu FRG. Potrivit comunicatului, conducerea ARDAF acuza FRG de faptul ca a folosit in alte scopuri un microbuz oferit de societatea de asigurari. Conducerea ARDAF mentioneaza ca firma intentiona sa organizeze, in 2005, un turneu in principalele orase din Romania, avand ca scop popularizarea gimnasticii in randul tinerilor si obtinerea de resurse financiare suplimentare pentru FRG, proiect ce nu a primit, insa, acordul federatiei!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.