Plecarea golgeterului Ionel Danciulescu, care, in cele din urma, nu a semnat pentru liderul Chinei, cu care se intelesese, ci cu echipa Shandong Luneng, echipa ce ocupa, in prezent, locul al 2-lea, detinatoare a Cupei si a Supercupei Chinei, a iscat un scandal imens in sanul echipei din Soseaua Stefan cel Mare. Caracterizati de faptul ca sunt uniti impotriva conducerii care vinde jucatori pe banda rulanta, suporterii dinamovisti s-au impartit in doua tabere la partida amicala cu Inter Gaz Bucuresti, incheiata la egalitate, 1-1. In loc sa protesteze fata de cei din fruntea clubului, asa cum fusese stabilit, o parte a "cainilor" au scandat trivialitati la adresa lui ... Danciulescu. Din acest motiv, la Dinamo a izbucnit un adevarat "razboi civil" intre cei care l-au injurat pe atacant si cei care sunt de parere ca "Danciu-gol" ar trebui respectat pentru aportul pe care l-a avut in castigarea eventului.

Acestia din urma au mers pana la a-i acuza pe contestatarii fotbalistului ca au primit bani de la Cristi Borcea, directorul executiv al clubului, sa creeze o diversiune pentru a muta atentia de la politica de vanzari a clubului dinamovist spre o ipotetica vinovatie a fotbalistilor. "In presa s-a sugerat faptul ca Borcea i-a platit pe unii sa il injure pe Danciulescu la meci. Am banuit asta. E clar, la Dinamo e mizerie peste tot!!! Atat in conducere, cat si in galerie", a scris "Redmania", pe site-ul oficial al suporterilor dinamovisti. De aceeasi parere cu acesta a fost si "Alfabet", care i-a caracterizat drept "distrusi" pe unii colegi din galerie: "Rusine, sunteti penibili! Altceva nu stiti sa faceti decat sa injurati. De ce nu-i injurati pe jucatorii de la Dinamo care nu au legatura cu acest fenomen si sunt tinuti la echipa de tot felul de generali si de tovarasi de cafea cu Borcea si Netoiu?".

In opinia celui care s-a semnat "Furia", fara Danciulescu, in ultimii ani, Dinamo nu ar fi insemnat nimic. "Trebuie sa suportam imbecilitatea unor asa-zisi suporteri, mofturile si complexele lor. In loc sa urle impotriva bisnitarilor din conducere, s-au grabit sa arunce cu noroi in aducatorul de bucurii", a considerat "Furia". Ineditul situatiei a fost sesizat si de "Snake": "Am fost grozavi sambata! Nu-mi vine sa cred ca Danciulescu, desi nu mai era in teren (tara, Europa), a fost cel mai injurat. In schimb, Borcea iar ne-a sfidat".

'Danciulescu este un mercenar>>

De partea cealalta, cei care s-au dus la partida cu Inter Gaz special pentru a-l injura pe Danciulescu sustin ca nu au fost "motivati" sa faca acest lucru. "Am fost la meci si am injurat mizeria pe care o cheama Danciulescu! Nu l-am suportat niciodata pe tigan! Am si acum acasa un interviu cu el, de acum vreo 7 ani, in care zicea ca visul lui de mic copil era sa joace la Steaua. Nu el zicea ca vrea sa plece cat mai repede? Da, este un jucator bun, n-am ce zice! A ajuns la Dinamo pentru ca l-a dat Piturca afara", a scris "Broask", cel care este de aceeasi parte a "baricadei" cu "Falange": "Nu l-am huiduit pe Danciulescu, dar nici nu l-am aclamat vreodata. Nu ma intereseaza ca e cel mai bun fotbalist de la Dinamo, e un mercenar si nu are de ce sa astepte dragostea suporterilor. A dovedit de mai multe ori ca-l intereseaza doar banii, asa ca de ce ar merita mai mult?".

Sagetile pe care suporterii dinamovisti le trimit unul spre altul, unele dintre ele chiar "otravite", i-au nemultumit pe administratorii site-ului. "Radu", unul dintre acestia, s-a vazut nevoit sa intervina pentru stoparea razboiului: "Daca mai continuati sa va injurati unii pe altii, o sa va scot comentariile. Cand vad ca ne spurcam unii pe altii, mi-e si rusine sa mai deschid site-ul asta!".

Niculescu, urmatoarea tinta a fanilor?

Soarta lui Ionel Danciulescu ar putea fi impartasita, in viitorul apropiat, si de Claudiu Niculescu, jucator aflat si el foarte aproape de un transfer in spatiul asiatic. Niculescu are deja "dusmani" in randul suporterilor, unul dintre fani, poreclit, sugestiv, "Dynamic-antiniculescu", scriind: "Claudiu Niculescu este cel mai puturos jucator din istoria lui Dinamo de dupa Revolutie. Comenteaza intotdeauna cand este schimbat. Are numai fite in cap! Ce sa mai... e cel mai tare ... crede el. De fapt, e tare numai in gura. Atat! Pe teren e varza. Sper din toata inima sa scapam de el". Potrivit unor surse din interiorul gruparii din Soseaua Stefan cel Mare, impresarul lui Niculescu a distribuit casete cu evolutiile jucatorului mai multor echipe din Coreea de Sud. Atacantul va face, totusi, deplasarea in Antalya, fiind posibil sa ia de acolo drumul Asiei. In ceea ce-l priveste pe Florentin Petre, pentru capitan, deocamdata, nu exista nici o oferta demna de luat in calcul.

Ioan Andone a cazut in dizgratie

Atitudinea lui Ioan Andone, care nu a luat o pozitie oficiala fata de politica de transferuri a conducerii, ii face pe unii dintre sustinatorii "cainilor rosii" sa il conteste pe antrenor. Un sondaj postat pe site-ul suporterilor releva faptul ca acestia sunt majoritari, 52,1 la suta raspunzand negativ, pana ieri dupa-amiaza, la intrebarea: "Sunteti de acord cu Andone antrenor la echipa?".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.