Presedintele de la FC National, Constantin Iacov, revendica un milion de euro din transferul lui Jonathan McKain

In 4 iulie 2005, Politehnica Timisoara l-a transferat pe Jonathan David McKain de la FC National contra sumei de 1.100.000 de euro. Conform contractului inregistrat cu numarul 1.133 la Liga Profesionista, clubul din Timisoara se obliga sa plateasca taxa de transfer catre FRF, sa vireze 10% din suma in contul SC FC National 2000 SA si 90 % catre o societate offshore, BaroqueeTrading LTD cu sediul in Cipru.

In final, timisorenii au virat 100.000 de euro catre SC FC National 2000 SA si un milion catre Pro National, o societate controlata de Gino Iorgulescu, fost presedinte al clubului bancar.

Ce acuza Nationalul

Constantin Iacov il acuza pe Gino Iorgulescu ca a sustras milionul de euro si pe oficialii Ligii Profesioniste ca au fost complici la un act de deturnare de fonduri si evaziune fiscala. Presedintele de la FC National mai spune ca la acea data Gino Iorgulescu nu mai avea drept de semnatura pe SC FC National 2000 SA si ca s-a folosit de prietenii de la Liga pentru a sustrage banii dupa ce vanduse clubul. Cu toate acestea, pe contractul publicat in facsimil, apare stampila SC FC National 2000 SA.

Ce spun finantistii

Am consultat reputati oameni de finante din afara fotbalului. Acestia au analizat cazul si nu au gasit nicio vina LPF, aceasta nefacand decat sa inregistreze un acord economic intre doua parti. Conform specialistilor contactati de "Averea", nu este este ilegal sa faci plati catre o societate offshore.

Gino Iorgulescu (fost presedinte al clubului):

"Nu este nicio ilegalitate si voi proba. Firma offshore a platit impozit, asa ca daca mai plateam inca o data era vorba de dubla impozitare. Pur si simplu am fost creditat de niste prieteni in contul viitorului transfer al lui McKain. Dupa ce s-a efectuat transferul, nu am facut altceva decat sa-mi platesc datoriile catre ei".

Vali Alexandru (secretar general LPF):

"Respect prea mult legile statului pentru a da verdicte asa cum face domnul Iacov. Dupa stiinta mea, ANAF cerceteaza de o luna actele clubului FC National. Este la limita bunului-simt sa asteptam rezultatul. Exista instante sportive si alte institutii ale statului care sa judece asemenea cazuri".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.