Nationala feminina de handbal este prima vicecampioana mondiala din istorie care rateaza calificarea la un Campionat European. in ciuda acestei contraperformante, antrenorul Gheorghe Tadici spune ca nu intentioneaza sa paraseasca banca tehnica inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

- Cum explicati surprinzatorul esec inregistrat in fata Serbiei-Muntenegru?
- inca de la tragerea la sorti am spus ca Serbia este cel mai greu adversar pe care il puteam intalni. Nesansa a facut ca inaintea primului meci sa nu ne putem studia adversarele, pentru ca nu am avut decat casete cu meciurile echipelor lor de club. La fel de adevarat este ca sarboaicele au fost mai proaspete si au inceput mai repede pregatirile. Noi am avut mai multe jucatoare care au evoluat in finalele unor cupe europene, care au venit la lot obosite si relaxate. Am mizat pe spiritul de echipa de la Campionatul Mondial, dar, din pacate, nu am reusit sa ne trezim inca din euforie. Fetele au inteles gresit ca pe transpiratia de ieri pot trai si azi si maine.

- Aveti ceva de reprosat jucatoarelor?
- in afara de caderea fizica din repriza a doua a ambelor meciuri nu am ce sa le reprosez. Mai ales ca au respectat intocmai planul tactic. La Kragujevac, totul s-a naruit dupa acea ratare a unei aruncari de la 7 metri. Din acel moment, echipa s-a pierdut, nu a mai avut luciditate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.