Astazi se incheie una dintre cele mai spectaculoase perioade de transferuri din Romania. Surprizele nu au venit insa dinspre Steaua, Dinamo sau Rapid, ci din provincie, unde Poli Timisoara a achizitionat aproape o intreaga echipa in vederea returului Diviziei A. Mai mult, banatenii au reusit sa se inteleaga si cu Viorel Moldovan, si cu Ovidiu Petre, jucator dorit cu insistenta si de campioana Romaniei, Dinamo Bucuresti. In schimb, "cainii" l-au readus in "Groapa" pe parmegianul Ianis Zicu, care a fost imprumutat de la gruparea italiana pentru un an si jumatate.

La inceputul perioade de transferuri, microbistii din Romania asteptau cu sufletul la gura un transfer-bomba la sau de la echipele de top autohtone. Cea care a deschis show-ul a fost Steaua Bucuresti, care, prin vocea lui Gigi Becali, anunta ca-i va lua pe Nicolita si Mansour de la Timisoara, precum si pe Florin Cernat de la Dinamo Kiev. Singurul care a ajuns in Ghencea a fost insa internationalul de tineret Banel Nicolita.

A urmat apoi preluarea clubului Poli Timisoara de catre compania Balkan Petroleum, care a promis ca va investi in gruparea de pe Bega numai putin de trei milioane de dolari pe sezon. Astfel, transferurile nu s-au lasat prea mult asteptate. La cateva zile dupa ce majoritatea echipelor din Divizia A si-au reluat pregatirea dupa vacanta de iarna, banatenii si-au achizitionat serviciile lui Cosmin Olaroiu, care a adus cu el la Timisoara inca cinci jucatori - Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Marius Popa, Gabriel Cinu si Adrian Olah. Pe langa acestia, pe Bega a mai ajuns si bacauanul Dorin Goian, de serviciile caruia a fost interesata si Steaua. Acum pe lista banatenilor se mai afla doua nume grele ale fotbalului romanesc: Viorel Moldovan si Ovidiu Petre. Primul a anuntat chiar ca, in cazul in care echipa la care activeza in prezent, Sevette Geneva, va fi declarata in stare de faliment de catre autoritatile elvetiene, atunci va semna cu Poli Timisoara.

Zicu a revenit la Dinamo

Politica de transferuri pe care au abordat-o conducatorii lui Dinamo nu a mai surprins pe nimeni. Cum ne-a obisnuit in ultima perioada, campioana isi vinde cei mai buni jucatori o data la sase luni. Daca in sezonul trecut a cedat aproape jumatate de echipa la Sahtior Donetk, acum a venit randul lui Danciulescu (cel mai bun jucator al anului 2004 din Romania - plecat in China) si al lui Cristian Irimia, care a ajuns in curtea lui Dinamo Kiev direct de pe banca de rezerve a "cainilor". Dinamovistii au vrut sa dea lovitura pe piata transferurilor prin achizitionarea lui Mihaita Plesan, pe care ar fi vrut sa dea numai putin de patru jucatori (Vlad Munteanu, Baltoi, Tames si Dragan), si a lui Ovidiu Petre, exclus din lotul lui Galatasaray.

Acest lucru a facut ca rabdarea suporterilor sa ajunga la limita, protestand vehement fata de conducerea din Stefan cel Mare la partida amicala cu Inter Gaz Bucuresti (1-1). Vazand comportamentul ostil al fanilor la adresa sa, Ovidiu Petre s-a decis sa semneze cu Poli Timisoara. Pentru a-i mai stavili furia suporterilor, oficialii dinamovisti au hotarat sa negocieze cu Parma un imprumut al fostului "caine" Ianis Zicu. Tratativele s-au desfasurat fara probleme, iar internationalul de tineret a ajuns din nou in curtea lui Dinamo, pentru un an si jumatate, timp in care spera sa joace mai mult decat a facut-o in Italia, unde a fost mai mult rezerva.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.