Selectionerul spune ca nemtii au replicat la primirea neospitaliera de care au avut parte

Recunoscut ca un tip coleric, care are de comentat la arbitrajele echipelor pe care le conduce, selectionerul Gheorghe Tadici n-a "sarit" imediat dupa infrangerea suferita de nationala noastra feminina de handbal in fata reprezentativei Serbia-Muntenegru, 21-25, in Bucuresti, duminica trecuta. Atitudinea sa s-a schimbat "dupa ce am revazut de cateva ori caseta meciului", dupa cum singur spune.

"Initial, am crezut ca lumea vrea doar sa ma consoleze. Dar mi-au zis si Dancescu, si arbitrii State si Pavel, si Draganescu" (n.r. - directorul tehnic al nationalelor feminine din cadrul FRH) , a spus Tadici. "Nu stiu cum sa le explic fetelor ca arbitrii ne-au furat acasa! Am inteles ca au procedat asa pentru ca n-au fost multumiti de cum au fost primiti, de cum s-a avut grija de ei. Sau cum nu s-a avut grija de ei. Dar au facut de ras corectitudinea germana acesti Methe", a punctat selectionerul.

Dancescu: Arbitrii ne-au defavorizat

"In anumite momente ale jocului, cei doi arbitri germani ne-au defavorizat net, mai ales la sanctiunile disciplinare si la jocul fara minge al pivotilor, care nu au fost corect apreciate. De la inceputul jocului au lasat impresia ca vor sa tina un rezultat strans, cu doua-trei goluri in favoarea noastra. In final, defavorabil echipei noastre, n-a mai fost nevoie de interventia lor. Spun asta din experienta mea de arbitru" a spus Valter Dancescu, fost reputat arbitru international, actualmente sef al "fluierasilor" din Romania. El a fost oficial la masa de arbitraj la meciul Romania - Serbia-Muntenegru. Cand Romania a avut doua jucatoare eliminate, acestea au stat cateva secunde in plus in afara terenului din cauza tabelei defecte.

Eliminari mai scurte!

Dancescu a dezvaluit pentru "Averea" un fapt senzational! "Tabela de marcaj din Polivalenta este depasita de regulament. Soft-ul acesteia nu permite trecerea simultana a mai multe eliminari si actualizarea imediata a scorului, a marcatoarelor. Din acest motiv am fost nevoiti sa scurtam eliminarile de cate doua minute, sa dam drumul jucatoarelor mai repede in teren! Trebuia sa lasam tabela libera pentru a putea afisa scorul si marcatoarele imediat dupa ce inscriau", a declarat cel care a fost ultimul roman care a arbitrat, impreuna cu Ion Mateescu, la Jocurile Olimpice.

Linia de 9 metri si pivotul

Aflate in cantonament la Hotel Coandi din Arad, tricolorele se pregatesc de zor pentru "marea surpriza", dupa cum spune Tadici. "N-o sa ne minunam de ele, nici nu spunem ca le vom bate. Vrem sa producem o mare surpriza, daca e sa ne uitam la rezultatul de la Bucuresti. Trebuie sa dam gol in situatiile de unu la unu, sa avem grija de linia lor de 9 metri si sa nu mai ajunga mingea la pivot", a developat selectionerul tactica pentru returul de sambata, , contra sarboaicelor.

Steaua in Cupa EHF, "U" Cluj in Challenge Cup

Printr-o decizie a Federatiei Europene de handbal, Romania are drept la o echipa in plus in Challenge Cup (trofeu castigat de Rulmentul Brasov, unde se va inscrie formatia feminina "U" Jolidon Cluj. Romancele vor avea sase team-uri in competitiile continentale inter-cluburi. La masculin, detinatoarea Challenge Cup, Steaua Bucuresti, se va inscrie in Cupa EHF, astfel incat vor fi doar 5 formatii romanesti in cupele europene.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.