Doua zile s-a gandit Comisia de Disciplina a FRF ce sanctiune sa aplice Rapidului pentru ca jucatorii au behait dispretuitor in autocar, dupa victoria in fata Stelei.

In seara zilei de 30 aprilie, dupa victoria in fata Stelei, 2-0 pe stadionul National, jucatorii Rapidului s-au bucurat intr-un mod aparte in autocar. Tonul la behaiala l-a dat presedintele Dinu Gheorghe. Aluzia era clara la o indeletnicire pe care Gigi Becali a avut-o inainte de a deveni foarte bogat. Oficialii Stelei au considerat aceasta manifestare o jignire si au facut memoriu la Federatia Romana de Fotbal. Comisia de disciplina s-a oprit la articolul 7.1.3 din regulament.

"Participantii la savarsirea unei abateri disciplinare sunt persoanele care contribuie la aceasta in calitate de autori, instigatori sau complici (...) Instigator este persoana care, cu intentie, determina o alta persoana sa savarseasca o abatere disciplinara", asa scrie la carte. In baza acestui articol, presedintele Dinu Gheorghe a primit un avertisment si a fost sanctionat cu o amenda de 700 de euro (aproximativ 25 de milioane de lei vechi).

Steaua da din umeri

Steaua nu a parut prea surprinsa de decizia Comisiei de Disciplina. "La cate nedreptati ni s-au facut, ce mai conteaza una in plus!?", a comentat amar un oficial al echipei campioane. Acelasi oficial s-a aratat insa deranjat de faptul ca suporterii rapidisti nu au fost sanctionati pentru injuraturile adresate lui Mirel Radoi. "S-a auzit pe toate posturile de televiziune din Romania cum capitanul nostru de echipa a fost injurat de familie, de morti, de toate cele. Chiar toti din Comisie au urechile infundate?", se intreaba acesta.

Armata Ultra, la televizor

Mirel Radoi si colegii sai nu-si vor putea lua ramas bun de la suporteri in ultimul meci disputat acasa, in aceasta editie de campionat. Steaua a fost sanctionata pentru manifestari rasiste si va juca partida de sambata, cu Jiul Petrosani, fara spectatori. Conform judecatii federale, tragem concluzia ca e mai nepotrivit sa croncani decat sa behai pe stadioanele din Romania.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.