In ultimii sase ani, Valentin Badoi a lipsit doar doua meciuri din primul „unsprezece“ al echipelor la care a evoluat

Valentin Badoi s-a nascut in 16 decembrie 1975 la Turnu Magurele. A inceput fotbalul de performanta la echipa din orasul natal, Turris. Abia la 15 de ani a ajuns in Divizia A, debutand la un meci pierdut de echipa sa, FCM Bacau, 3-4, in Ghencea, cu Steaua. A fost remarcat de Mircea Rednic, cel care l-a adus cu el la Rapid, in 2002. Interesant este ca in cele doua sezoane petrecute la Bacau, Badoi a lipsit doar la un singur meci oficial, in sezonul 2001-2002. Foarte disciplinat, mijlocasul dreapta nu a fost niciodata eliminat de cand joaca in primul esalon.

Modest si prost platit

In cei aproape patru ani petrecuti la Rapid, Valentin Badoi a lipsit doar intr-un singur meci, la Timisoara, in aceasta primavara, cand a fost menajat de antrenorul Razvan Lucescu pentru jocurile din Cupa UEFA. Prestatiile sale exacte au fost remarcate de Victor Piturca si Badoi a devenit nelipsit de la convocarile echipei nationale. In ciuda prestatiilor sale, conducerea clubului Rapid l-a platit destul de prost, comparativ cu alti fotbalisti din lot. Pana in aceasta iarna, internationalul avea un salariu anual de doar 30.000 de euro, iar abia dupa ce a amenintat cu plecarea, suma i s-a dublat. Intrebat care este secretul acestui jucator, Marian Dumitru, doctorul Rapidului, a glumit: "Nu-i roman, are sange de neamt!" . Apoi, doctorul Dumitru ne-a explicat ca Badoi se pregateste foarte constiincios si are o viata extrasportiva ireprosabila. Se alimenteaza corect si, mai ales, nu pierde noptile nici chiar in vacanta.

Precedentul Duckadam

Singurul fotbalist roman inscris in celebra "Carte a Recordurilor" este Helmuth Duckadam. Cele patru lovituri de la 11 metri parate in finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, din 7 mai 1986, i-au adus celebrului portar al Stelei recunoasterea internationala. Steaua a castigat atunci cel mai tare trofeu european intercluburi, iar Helmuth Duckadam a devenit alaturi de Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuti sportivi romani ai tuturor timpurilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.