Atacantul de la Juventus a fost exclus din lot de Victor Piturca, dupa un diferend petrecut in timpul meciului cu Irlanda de Nord

Pornit ca un turneu benefic in principal, pentru conturile federale, si in subsidiar, pentru echipa nationala, periplul "tricolorilor" in Statele Unite ale Americii s-a incheiat nefericit in ambele sensuri. Dupa infringerea cu 0-2 in primul meci, contra Uruguayului, elevii lui Victor Piturca au dres busuiocul simbata dimineata, in compania Irlandei de Nord, pe care o echipa formata exclusiv din jucatorii campionatului intern a invins-o cu 2-0.

La 16 ore distanta, "tricolorii" au revenit pe teren si au incheiat la egalitate, 0-0, ultima partida a turneului, contra Columbiei. Din formula "hibrida" folosita de aceasta data de Victor Piturca a lipsit liderul nationalei, Adrian Mutu, "inlocuitor" al lui Mirel Radoi pe lista conflictelor cu selectionerul. Diferendul a pornit la meciul de dimineata, cind, intrat la pauza, lui Mutu i s-a reprosat jocul individualist si sters. "Stai linistit pe banca, stiu ce fac", i-ar fi raspuns atacantul lui Juventus, motiv pentru care Piturca l-a anuntat ca este exclus din lot.

"Inteleg ca sint probleme cu sotia care va naste in curind, ca are probleme si la Juventus. Daca mi-ar fi spus in urma cu o saptamina ca nu este pregatit... Imi pare rau, dar este o chestie de moment. Am fost nemultumit de atitudinea lui. Mi-a raspuns pe teren si eu asa ceva nu tolerez. Repet insa, este o decizie provizorie", a confirmat selectionerul. Mutu si-a cerut scuze, a alergat dupa Piturca prin hotel, dar selectionerul a ramas neclintit.

Mutu a avut insomnii

Probata inca o data, intransigenta lui Piturca a fost sustinuta si de Dumitru Dragomir: "Piti s-a luat si cu Hagi, si cu Gica Popescu, si cu Radoi. Nu-i e frica de nimeni. Cum zice el, asa trebuie facut, pentru ca, daca nu e disciplina la nationala, nu se face performanta". Constient la rindul sau de gafa facuta, Mutu a fost foarte afectat de situatia creata, cerind scuze selectionerului pentru gestul sau. Contra a confirmat ca Mutu nu a putut dormi pina la ora 2.30 dimineata. El va ramine o luna in SUA, pentru a fi linga insarcinata Consuelo, precizind ca departarea de Italia nu are legatura cu ancheta de la Juventus, pentru care el este "mult prea mic".

Jucatorii au "suplinit" bugetul

Problemele din cadrul nationalei nu se opresc aici. Pentru toate contestatiile privind inoportunitatea organizarii unui turneu cu doua meciuri intr-o zi, oficialii FRF au scos in fata argumentul financiar. Simpla prezenta pe terenurile americane aducea 350.000 de dolari in vistieria federala, plus un procent din incasari. Capitol care nu s-a dovedit in conformitate cu calculele initiale, din cauza numarului redus de spectatori prezenti in tribune.

Potrivit "Gazetei Sporturilor", absenteismul spectatorilor s-a rasfrint tocmai asupra fotbalistilor, ale caror diurne au fost micsorate de la 5.000 la 3.000 de dolari. "La echipa nationala se vine cu sufletul si nu pentru bani" sau "In loc de 5.000 veti primi 3.000, pentru ca restul sint impozit", ar fi fost explicatiile directorului general al FRF, Ionut Lupescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.