Ministrul Administratiei si Internelor sustine ca transferul este realizat si ca banii trebuie sa ajunga la sportivi, „nu la tot felul de filfizoni care se plimba prin judete“.

Cind se va concretiza acel proiect de lege prin care Agentia Nationala pentru Sport va trece in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor?

Totul e ca si batut in cuie. Avem toate avizele: de la Ministerul Justitiei, Finantelor etc. Il avem inclusiv pe cel al presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport, Gheorghe Florian. In sedinta de guvern de saptamina trecuta, eu am fost cel care am cerut un ragaz de doua saptamini pentru a stabili care este pasul urmator.

Si care va fi acesta?

Am solicitat o intilnire la care vom participa eu, primul-ministru, presedintele ANS, Gheorghe Florian, reprezentantii COSR. Trebuie sa vedem ce se poate face pentru ca sportul sa obtina performante maxime. Melancolii de felul celor care au fost inainte nu mai tin.

In ce consta exact acest transfer al ANS la MAI?

Vom prelua agentia pentru reorganizare. Baza materiala va trece la administratia publica locala, in timp ce federatiile cu banii aferenti vor reveni Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Banii trebuie sa ajunga la sportivi. Nu sa-i pape tot felul de filfizoni care se plimba prin judete. Scapam de o serie de angajati care nu fac nimic. La Olimpiada ne mindrim cu totii cind cinta imnul, dar trebuie sa avem grija de acesti sportivi si in cei patru ani dintre cele doua editii ale Jocurilor Olimpice.

Cum v-a venit ideea cooptarii ANS?

Nu doream o sarcina in plus. Totul a pornit anul trecut, dupa ce handbalistele au devenit vicecampioane mondiale la Sankt Petersburg. Atunci s-au facut o serie de promisiuni, dar in zadar, nu s-a intimplat nimic. Incet-incet, mai multe baze sportive au trecut la administratia locala: mai intii sala din Zalau in care ploua, a urmat sala Olimpia din Timisoara, stadionul National. Administratia Publica Locala este reprezentata in Guvern de Ministerul Administratiei si Internelor. Deci totul a venit ca un lucru firesc.

Multi oameni de sport s-au plins ca, desi au solicitat primariilor din tara bani pentru baze, nimeni nu a fost interesat sa investeasca in acestea. Credeti ca acum lucrurile se vor schimba, se vor gasi bani pentru sport?

Conform Legii bugetului, daca baza sportiva nu este in administrare, nu poti investi, pentru ca poti face puscarie. In ceea ce priveste banii, noi vom transfera sportul cu tot cu banii aferenti pentru investitii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.