Dupa ce i-au batut pe nord-irlandezi (nu ca asta ne-ar interesa prea tare), uruguayenii revenitului la nationala Oscar Washington Tabarez au facut instructie si cu Romania, in primul meci al mega-turneului de doi lei pe care nationala noastra il efectueaza (din necesitate, dar si din placere) in State Unite ale Americii. Meciul, inceput, logic, de la 0-0 si terminat, firesc, cu 2-0 pentru sud-americani, s-a disputat la o ora la care, in Romania, cintau cocosii ca le mor gainile de aviara.

Din acest motiv, probabil, cocoselul Enachescu a vrut sa cinte si el ceva, dar pe post, ca sa-l auda patria insomniaca, si anume ca nationala a pierdut pentru ca e o nationala obosita, venita ca orice nationala obosita, dupa drum. Simbata dimineata, urmeaza susa number two, cu Irlanda de Nord. Pina atunci, distractie baieti!

Au tremurat ca Vargas

Meciul Romania - Uruguay a fost un duel plictisitor, singurele faze notabile ale trupei antrenate de Victor Piturca inregistrindu-se in minutul 12 (sut timid al lui Mutu, minge retinuta de Carini), minutul 31 (O.Petre s-a impiedicat de minge sau mingea de O.Petre), minutul 35 (lovitura libera Mutu, peste poarta), minutul 36 (Cocis se duce, se duce, se duce, dar la un moment dat cade), minutul 39 (lovitura de cap M.Niculae, mingea trece putin pe linga), minutul 52 (sut-centrare D.Niculae, Carini salveaza), minutul 78 (Tamas pasa lunga pentru Mutu, Mutu doarme), minutul 83 (Nicolita, reluare cu capul, Carini scoate miraculos), minutul 88 (ratare imensa D.Niculae) si, in fine, minutul 89 (Mutu se pierde in fata lui Carini si Romania pierde sansa de a marca macar un gol). Cit despre uruguayeni, acestia au punctat in doua rinduri prin Vargas ('46 si '58), la prima faza, jucatorul lui Gimnasia La Plata profitind de somnolenta aparatorilor nostri, Tamas si Iencsi, iar la a doua, reluind puternic in plasa, un balon degajat oarecum gresit de catre Lobont. Sud-americanii au mai avut vreo patru ocazii (Estoyanoff - 2, Vargas si Abreu), dar rezolvate cu mare responsabilitate de catre nationala romana venita la plaja in State.

Tabarez pe noi!

Oscar Washington Tabarez a condus nationala Uruguayului la Cupa Mondiala din 1990, acolo unde a fost si Romania. La fel ca selectionerul nostru din acele vremuri, altfel interesante, l-am numit aici pe Emeric Ienei, Tabarez a iesit din competitie imediat dupa faza grupelor, Uruguay cedind cu 0-2 in fata Italiei. Dupa experienta Coppa del Mondo '90, Tabarez s-a pierdut in ceata precum magarul,dar a revenit in forta, in martie 2006, cind l-a inlocuit la cirma "celestilor" pe Gustavo Ferrin, un tehnician atit de iscusit incit a ratat participarea la turneul final din Germania, dupa un "baraj" rusinos cu Australia. "Proiectul Tabarez", asa cum a fost numit programul initiat de catre antrenorul cu prenume celebru, a inceput cu selectionarea unor fotbalisti tineri si foarte tineri. Asa se explica prezenta in prima "actiune" initiata de catre Tabarez (turneul din SUA) a unor jucatori tineri si "no name-uri", precum Surraco (19 ani), Estoyanoff (23 de ani) sau Vargas (24 de ani), dar si absenta vedetelor Zalayeta, Forlan, Varela, Canobbio, dar mai ales Recoba.

Next: doua meciuri intr-o zi

Urmatorul meci al nationalei se va disputa simbata dimineata (ora 04.00/ TVR2 ), in compania Irlandei de Nord, iar ultimul joc din acest mirific turneu va avea loc tot simbata, dar seara, la Chicago, cu nationala Columbiei. Confruntarea cu selectionata Columbiei va fi difuzata in direct, de TVR 1, cu incepere de la ora 22.30.

6 motive pentru care turneul din State este util

In ultimele zile, gazetarii romani incearca sa raspunda la o intrebare de baraj: care este utilitatea turneului nationalei din Statele Unite? Iata parerea noastra:

1. Discutam despre o vacanta de neuitat pentru toata lumea in Iunaitad Steit of America.

2. Avem de-a face (nu noi, ci federalii), cu o reteta financiara ok pentru o "Casa a fotbalului" leftera. Se pare ca suma primita de FRF e de vreo 400.000 de dolari.

3. Mircea Sandu are ocazia sa-si priveasca in ochi mindretea de fata (Raluca), maritata cu un american musculos.

4. Ionut Lupescu si Florin Prunea pot depana (la fata locului) amintiri legate de Cupa Mondiala - editia 1994, fericite in cazul primului, de cosmar in ceea ce-l priveste pe al doilea.

5. Vlad Enachescu mai bifeaza o deplasare in strainatate, un aperitiv inaintea Campionatului Mondial din Germania.

6. Prietena lui Vlad Enachescu are ocazia sa se bucure de o vacanta in Statele Unite, vacanta platita din economiile personale, asta pentru ca TVR n-a catadicsit sa o sustina financiar in niciun fel, desi putea.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.