In Los Angeles se afla a doua comunitate, ca marime, romaneasca din Statele Unite, care numara, una peste alta, cam un milion de suflete, socotind aici si imprejurimile marii metropole americane.

Prezenta nationalei Romaniei in acest oras, la aproape 12 ani de la memorabilul meci cu Argentina, socotit cel mai frumos al CM 1994, a iscat un interes enorm in randul conationalilor nostri care traiesc aici.

Chiar daca renumele si valoarea lui Hagi, Gica Popescu si a celorlalti care au fost atunci reprezinta acum istorie, locul lor fiind luat de cei din actuala generatie, Romania ramane Romania. Cel putin asa sustin romanii de aici, care au promis sa ia cu asalt tribunele stadionului "Memorial Coliseum". Acesta nu are nimic in comun cu "Rose Bowl", arena visurilor noastre, unde Romania a ingenuncheat Columbia, SUA si Argentina. Aceasta din urma e acum in refacere si nu a mai gazduit meciuri de fotbal european de la Mondialul de acum 12 ani. Poate si pentru ca Pasadena, localitatea in care se afla, nu are nicio echipa de soccer. Vedeta este aici fotbalul american, gruparea locala strangand meci de meci aproape 40.000 de spectatori in tribuna, in fapt limita de ocupatie admisa acum din motive de securitate.

Revenind insa la partida Romaniei de maine dimineata, ora 6:00 la Bucuresti, zece ore mai devreme aici, un impediment pare a fi vremea. Desi in California unsprezece luni din an este soare, acum, de vreo trei zile, ploua marunt si bate vantul, iar prognoza meteo anunta aceeasi vreme si la ora partidei. La meci si-au anuntat prezenta si membrii consulatului roman din Los Angeles. Ei si restul romanilor de aici incearca sa-i ofere nationalei lui Piturca o primire si o atmosfera tipic romanesti. Cu "Bine ati venit" in loc de "Welcome"!

Au plecat cu noaptea in cap

Sositi la Aeroportul "Henri Coanda" dis-de-dimineata, cu o ora inainte de a decola spre Los Angeles via Paris, tricolorii au refuzat sa dea declaratii.

Dupa ce si-au obtinut tichetele de imbarcare de la business class, elevii lui Piturca s-au indreptat in graba spre punctul de trecere a frontierei. Erau toti somnorosi si dezarmati de perspectiva unei calatorii de minimum 15 ore. sefii fotbalului romanesc, Dumitru Dragomir si Mircea Sandu, au ajuns printre ultimii la aeroport. Nasul a venit la aeroport singur, fara mama sa, care a obtinut si ea viza de America in acelasi lot cu tricolorii, deoarece intentiona sa o viziteze pe nepoata sa, Raluca, stabilita langa Los Angeles.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.