In ultima etapa disputata in Divizia A au existat toate ingredientele coruptiei: genti cu bani, turnatorii in public, pariuri suspecte, detectorul de minciuni si multe suspiciuni de meciuri trucate

"Stim sa copiem numai ce este rau de afara", a declarat presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), inainte de a decola spre SUA, departe de blaturile din fotbalul autohton. Intrebat daca vreo echipa din Romania risca retrogradarea, dupa modelul anchetelor declansate in fotbalul italian, "Nasu’" a spus: "Cine stie? Sa vedem ce a ascultat SRI". El a fost completat de Dumitru Dragomir, care a promis si el "curatenie": "Trebuie sa cercetam ce spune Constantin Iacov. Eu sint informat intr-un fel, dinsul spune in alt fel. Din punct de vedere legal nu ai ce sa-i faci, ci doar din punct de vedere moral. Dar daca este adevarat ca in aceasta problema a aparut si Condescu (n.r. - presedintele clubului Pandurii Tg. Jiu), atunci trebuie sa facem curatenie. Si chiar daca nu este adevarat, tot trebuie sa facem curatenie".

Presedintele LPF considera ca trebuie chemati la comisiile de specialitate toti cei implicati. "Prima data trebuie chemati toti la comisiile noastre de specialitate si fiecare sa isi probeze afirmatiile pe care le-a facut. Dupa aceea, trebuie sa intervina cineva, pentru ca nu se poate sa improscam in permanenta cu noroi in stinga si-n dreapta. In stilul asta nu o sa facem nimic nici in fotbal, nici in tara asta", a precizat Dragomir. Reamintim ca Iacov a declarat simbata ca gruparii pe care o conduce i s-a oferit, de la finantatorii de la Jiul si FC Vaslui, suma de 60.000 de dolari pentru a invinge formatia gorjeana. In replica, Porumboiu a declarat ca Iacov de fapt l-ar fi sunat pentru a-i cere sa pluseze peste suma oferita de Marin Condescu, presedintele adversarului direct.

Condescu: "O timpenie!"

Acesta s-a aparat ieri, declarind ca nu si-a premiat decit propria echipa: "Nu s-a pus problema sa ma duc cu geanta cu bani la Iacov. Este o timpenie. Daca era o licitatie o faceam pe Internet". Cit priveste acest scandal, seful minerilor a adaugat: "Ma surprinde atitudinea Jiului, o echipa cu datorii de 20 de miliarde de lei fata de fisc si jucatori si care nu stie daca va ramine in Divizia A, dar care s-a dus cu 30.000 de dolari la FC National, dupa cum sustine presedintele bucurestenilor, care a bagat banii in casierie", Condescu a inceput sa spere ca povestea ar putea lua o turnura favorabila pentru echipa sa. "Sint convins ca organele abilitate, inclusiv LPF si FRF, se vor sesiza din cauza celor intimplate, iar cei gasiti vinovati vor plati. Nu aduce anul ce aduce ceasul", a incheiat optimist liderul minerilor.

A fost doar inceputul unui carusel al acuzatiilor, in care au intrat o zi mai tirziu oficialii de la Steaua, Rapid, Sportul si CFR Cluj. Si toate acestea se petrec la nici doua zile de la un comunicat al DNA, care avertiza ca va urmari indeaproape fenomenul fotbal, pornind de la sprintul lui Gigi Becali cu sacosa de prime in urma fotbalistilor de la Gloria Bistrita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.