O stenograma publicata in „La Stampa“ arata ca pitesteanul i-a propus lui Alessandro Moggi sa vinda cu ajutorul cunostintelor sale 500 de autocare

"Este incredibil. Este o nebunie, cum este posibil ca fotbalul italian sa cada atit de jos si ca oficialii cluburilor sa fi putut alege arbitrii?", a spus presedintele FIFA, Joseph Blatter, care considera scandalul din Italia "cel mai mare din istoria fotbalului". Din pacate, numele lui Adrian Mutu apare tot mai des in stenogramele interceptarilor telefonice. Conform cotidianului "La Stampa", fotbalistul de la Juventus i-a facut o propunere de afaceri presedintelui de la firma de impresariat GEA World, sfatuindu-l sa achizitioneze 500 de autocare pentru a le revinde in Romania.

Transcrierile convorbirilor de pe telefonul lui Moggi jr. nu precizeaza nimic in legatura cu finalitatea afacerii, acesta solicitind un ragaz pentru a se consulta cu tatal sau. "Din interceptari a rezultat ca Mutu i-a propus lui Alessandro Moggi sa achizitioneze la un pret avantajos, prin intermediul cunostintelor sale de la o firma italiana, un numar important de autocare (500), pentru a le revinde apoi in Romania, astfel incit sa cistige amindoi", scrie sursa citata.

Doping fiscal

Presa italiana a dat ieri detalii si despre motivul perchezitiilor facute de carabinieri in mai multe locuinte ale fotbalistilor, printre care si a lui Adrian Mutu. Este vorba despre contractele fotbalistilor, umflate in contabilitatea de la Juventus.

Conform ultimului bilant contabil disponibil descoperit de Garda Financiara, Trezeguet a costat gruparea torineza 27.889.000 de euro, 1.850.000 s-au platit pentru Mutu, desi acesta a venit liber de contract, 17.046.000 pentru Ibrahimovici, 6.844.000 pentru Olivera si lista continua cu aproape tot lotul campioanei Italiei. Potrivit cotidianului "L’Unita", procurorul adjunct Franco Roberti le-a prezentat magistratilor din Roma un raport cu titlul "Hegemonia Gea pe piata transferurilor", insotit de numeroase interceptari de convorbiri telefonice.

In respectivul raport, firma de impresariat Gea World este descrisa ca o adevarata "caracatita", cu nenumarate brate, care controleaza fotbalul italian la toate nivelurile: fotbalisti, antrenori si conducatori. Potrivit magistratilor, Gea World avea contracte de reprezentare cu aproximativ 300 de jucatori si 29 de antrenori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.