De asemenea, au mai fost perchezitionate locuintele familiei Moggi, dar si ale jucatorilor Ibrahimovic si Cannavaro

Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost perchezitionat, ieri-dimineata, de agentii Garzii Financiare italiene, care au ridicat diverse documente in ancheta legata de meciuri trucate, pariuri ilegale si evaziune fiscala. In cadrul acestei operatiuni au mai fost perchezitionate, de asemenea, locuintele fostului director general al clubului torinez, Luciano Moggi, si cele ale fostului administrator-delegat Antonio Giraudo.

Cartier de lux pentru napoletani

Au fost verificate si alte locatii, printre care si locuinta din Napoli a fiului lui Moggi, Alessandro, unde acesta a organizat petrecerea de nunta, la care a fost invitat, printre altii, si Flavio Briatore, managerul general de la Renault. Conform dezvaluirilor facute de cotidianul "La Stampa", vila a fost achizitionata cu banii obtinuti ilegal din transferul lui Adrian Mutu la gruparea din Torino.

Din aceleasi sume, batrinul Moggi a finantat construirea unui cartier de lux pen-tru fotbalistii de la Napoli. Aceeasi publicatie a descoperit la inceputul saptaminii ca fostul director general al clubului Juventus Torino a folosit facturi false emise de o societate inexistenta din Londra, condusa de Francesca Romana Dolazza si Massimo Bassoli, ambii fiind retinuti in urma cu cinci zile drept consecinta a incasarii mai multor milioane de euro din contributiile publice.

Sotii Dolazza si Bassoli, directori la publicatiile "Puntacom" si "Gironale d’Italia", garantau facturi emise de firme-fantoma cu sediul in afara Italiei (Londra, localitati din Irlanda sau Malta), fraudind Fiscul si umflind sumele. Moggi a apelat si el la cei doi in cazuri de achizitii complicate de jucatori, asa cum a fost si la transferul lui Mutu, cumparat de Juventus dupa ce acesta a trecut si prin contabilitatea altui club din Italia, Livorno, evaziunea fiscala de care sint banuiti in acest caz fiind, potrivit "La Stampa", de 14 milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.