Cine ar fi crezut ca mezina Williams, Serena sa coboare in ierarhia tenisului mondial, in clasamentul WTA, atat de jos? Mai mult, ea, fosta castigatoare a nu mai putin de sapte titluri de Grand Slamuri, sa anunte ca nu va participa anul acesta la turneele de la Roland Garros si Wimbledon! Motivul este pe cat de simplu, pe atat de dramatic: Serena, de altfel ca si sora ei, Venus, s-a aflat in centrul atentiei cercurilor tenisistice din lume mai putin datorita unor performante deosebite ci in principal ca urmare a unor accidentari in lant.

Cea de la genunchiul stang a fost cea mai grava, necesitand tratamente succesive si mai ales de durata. Dovada ca nici acum nu se considera complect restabilita. In actualul sezon Serena Williams a avut o prestatie foarte stearsa, in raport cu cartea ei de vizita, doar doua victorii la Australian Open, in ultima decada a lunii ianuarie 2006.

Apoi s-a retras sprea a da curs recomandarilor medicilor: "Urmezi riguros tratamentele, pentru ca altfel exista riscul sa termini cu tenisul!" cand va reveni, totusi, in activitatea competitionala? Medicii nu cred ca inainte de sfarsitul verii, deci, catre inceputul lunii septembrie. Cu alte cuvinte, ea ar putea "prinde" macar US Open. Adica turneul la care a castigat primul ei titlu de referinta. Dar asta se intampla cu 7 ani in urma.

Pauza efectiva datorita accidentarilor Serena a luat-o in 2003 nu mai putin de noua luni "Aproape uitasem de tenis, toata preocuparea mea s-a indreptat catre restabilirea sanatatii. Nu e deloc usor, cand toata lumea stie ca tenisul e viata mea!" A revenit in primavara lui 2004, mai exact inluna martie, atunci cand reintrarea in activitate a coincis cu victoria de la Miami. Dupa care... de altfel si la editia din acest an, de la Australian Open, Serena n-a reusit sa urce decat pana in turul al treilea, faza a turneului in care a stopat-o slovaca Daniela Hantuchova.

Atunci a fost lansat zvonul ca urmeaza sa-si ia din nou o pauza indelungata, cu mult mai mare decat in 2003, poate chiar de un an. Ea acorda incredre medicilor care au asigurat-o ca la inceputul toamnei va putea efectua cel putin primele antrenamente. Oricum, Serena Williams a pierdut in clasamentul WTA din acest an nu mai putin de 95 de locuri, in raport cu anul 2005! Familia Williams se consoleaza deocamdata, intr-un fel, cu prezenta surorii mai mari, Venus, absenta insa si ea - tot din motive de sanatate - nu mai putin de patru luni din circuit. Venus ocupa locul 13 in clasamentul WTA, cu 3 mai jos decat in anul precedent.

A revenit, insa, odata cu turneul de la Varsovia, unde a reusit sa demonstreze ca mai poate avea un cuvant de spus in tenis, prin victoria asupra elvetiencei Martina Hingis, in trei seturi (4-6, 7-5, 6-4). Numai ca Martina anului 2006 e inca departe de cea care domina arena tenisului mondial. Si ea victima a unor accidente in lant. Nu iarta deloc sportul alb, nici chiar pe cele mai stralucite stele ale lui!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.