Dupa Campionatul European feminin de gimnastica de la Volos - Grecia, speculatiile in legatura cu posibila revenire a cuplului Belu - Bitang la lotul olimpic de la Deva au inceput sa apara in lant.

De buna seama determinate si de pozitia presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Octavian Morariu, care isi mentine in continuare o anumita rezerva vizavi de competenta actualului antrenor coordonator al gimnastelor noastre, Nicolae Forminte. Octavian Morariu, impreuna cu secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, s-au deplasat, in mod special, la Volos spre a-si de seama in ce masura potentialul gimnastelor nostre poate sa ofere granatii pentru repetarea unor succese si in 2008 la JO de la Beijing.

Ori, Octavian Morariu a fost destul de critic, vizavi de prestatia sportivelor noastre, chiar daca ele acum intr-o distributie aproape integral alta decat la olimpiada de la Atena - au reusit, totusi, sa cucereasca medaliile de argint. Mai mult, sa se situeze la o distanta aproape insensibila (0,1 punct) de actuala campioana, Italia, surpriza editiei. Si oricum, inaintea principalei rivale a gimnasticii noastre, sportivele Rusiei, clasate pe locul al treilea. Totusi, presedintele COSR considera ca solutia cu Nicolae Forminte la coordonarea pregatirii lotului olimpic nu ar fi cea mai eficienta, motiv pentru care a pledat pentru revenirea lui Belu si Bitang la lot. Numai ca actualii consilieri prezidentiali pentru sport si mai ales Marian Bitang nu impartaseste opinia presedintelului COSR. Ea infirma zvonurile si speculatiile care vizeaza plecare de la Cotroceni.

Mariana Bitang considera ca nu exista nici un temei pentru ca atat ea cat si Octavian Belu sa renunte la calitatea pe care o au in prezent, de vreme ce se bucura de aprecieri unanime si mai ales considera ca domeniul in care isi desfasoara acum activitatea le-a trezit un interes deosebit. Dorind sa fie de folos miscarii sportive romanesti si pe alte coordonate decat cele ale gimnasticii, ca in trecutul apropiat. Mariana Bitang contesta totodata afirmatiile antrenorului Matei Stanei, care a dat de inteles, in repetate randuri, cum ca activitatea tehnicienilor de la cluburi ar fi minimalizata in favoarea celor acreditati la lot. Chiar si Octavian Belu infirma speculatiile celor care il "vad" din nou pregatind gimnastele noastre de lot.

El e de parere ca solutia cea mai inteleapta ar fi aceea de a-i lasa pe cei care au primit o anumita misiune, fie la lot, fie in cluburi, sa isi faca cat mai bine datoria si implicit sa li se acorde spirjinul cuvenit. Intr-un fel, pozitia adoptata atat de Mariana Bitang cat si de Octavian Belu contravine sugestiei si chiar dorintei presedintelui COSR. Numai ca in afara de Octavian Morariu mai sunt si altii care nu acorda un prea mare credit lui Nicolae Forminte. Ei nutresc sperenta ca in cazul in care bilantul la mondialele din Danemarca (august - octombrie), nu va fi unul convingator, federatia va fi obligata sa renunte la serviciile lui Forminte si va apela din nou la cuplu Belu - Bitang.

Deocamdata - ignorand intreaga tevatura creata in jurul lotului feminin de gimnastica - Nicolea Forminte a si convocat sportivele de la Deva spre a incepe compania de pregatire in vederea mondialelor: "Am preluat sportivele la un stadiu de pregatire sub... nivelul marii. Dupa cate am realizat la Volos, sper sa raman antrenorul lor, spre a merge mai departe. Fiindca, oricum, va fi o perioda grea pentru gimnastica feminina", a tinut sa declare actualul coordonator al lotului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.