Dupa acuzatiile de dopaj, dupa scandalul cu delegarile arbitrilor si dupa zvonurile privind falsurile in contabilitatea clubului Juventus, un alt scandal a izbucnit in legatura cu „Batrana Doamna“.

In cursul unei ample investigatii privind traficul de hasis din Marco in Italia, via Spania, anchetatorii italieni au anuntat ca in afacere sunt implicati trei jucatori care au purtat tricoul lui Juventus: Michele Padovano (foto stanga), Nicola Caricola si Gianluca Vialli (foto dreapta). Padovano a fost deja arestat miercuri, fiind acuzat ca a finantat traficul de droguri. Caricola este anchetat, insa impotriva lui Vialli nu s-a luat nicio masura, despre el spunandu-se ca doar a consumat droguri (in 2004, Caricola i-a furnizat fostului atacant doua doze de cocaina). Aflat la Londra, pentru lansarea unei carti autobiografice, Vialli a negat totul.

"Investitorul" Padovano

Ancheta a fost demarata in luna octombrie a anului 2005 si au fost deja arestate 33 de persoane. Alte 38 sunt cercetate in stare de libertate (printre acestia si fostul fundas al lui Juve, Caricola). Carabinierii italieni au confiscat 2.300 kg de hasis, cantitate din care se puteau face circa 10 milioane de doze, valoarea acestora fiind evaluata la 14 milioane de euro (de aproape cinci ori suma investita de traficanti). Padovano, care a fost arestat miercuri dimineata, ar fi investit - partea lui - aproape 100.000 de euro, in doua transe.

Fostul atacant Michele Padovano a fost arestat de politia italiana pentru trafic de hasis n Gianluca Vialli ar fi consumat cocaina

El i-a dat banii celui pe care politistii il banuiesc ca este seful organizatiei, Luca Masole (39 de ani), din oraselul La Cassa, de langa Torino. Oficial, Masole e somer, insa el traieste ca un nabab. Masole si Padovano erau prieteni inca din copilarie. De altfel, anchetatorii au ajuns la fostul fotbalist dupa ce l-au cercetat pe Masole.

Padovano are in spate o cariera fotbalistica demna de tot respectul.

El a jucat la mai multe echipe, printre care si Juventus (intre 1994-97), cand bianco-nerii au cucerit titluri de campioni si Cupa Campionilor Europeni. El a jucat de doua ori chiar si in nationala Italiei, iar cariera si-a incheiat-o in a treia divizie italiana, la Como. Dupa ce a renuntat la fotbal, Padovano a fost impresar si conducator de club. In urma cu trei luni, el a fost angajat de clubul Alessandria (liga a patra italiana), echipa care l-a concediat, insa, la doar cateva ore dupa arestare. Anul trecut, Padovano a ocupat functia de director sportiv la AC Torino (rivala de moarte a lui Juventus), adus de investitorul Luca Giovannone, cel care a fost obligat sa plece in urma protestelor suporterilor.

Caricola - micul traficant

Prieten cu Padovano este un alt juventin anchetat, Nicola Caricola, fost fundas la echipa torineza la inceputul anilor ‘90. Caricola nu ar fi implicat in traficul cu hasis, dar, potrivit interceptarilor telefonice, el ar fi un mic traficant de cocaina. De altfel, el ar fi cel care i-ar fi furnizat lui Vialli cele doua doze.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.