Fundasul australian a fost declarat liber de contract de comisiile federale, dar a ratat transferul la Wisla Cracovia

Michael Thwaite a intrat in conflict deschis cu FC National in momentul in care a semnat un contract de transfer cu Wisla Cracovia, echipa antrenata de Dan Petrescu.

Conducerea clubului bucurestean s-a opus transferului si l-a suspendat pe fotbalist pana la terminarea campionatului. Dupa luni de polemici prin mass media, comisiile federale au analizat cazul si au dat dreptate australianului. Michael Thwaite a fost declarat jucator liber incepand cu data de 1 iulie 2006 si se poate transfera fara ca Nationalul sa primeasca vreun ban. Din nefericire, Thwaite a ratat prezenta la turneul final al Cupei Mondiale din Germania cu echipa tarii sale pentru ca nu a jucat meciuri oficialein acest sezon. In plus, Wisla Cracovia nu mai este interesata de achizitionarea sa.

Inlocuitor pentru Goian sau Ogararu

In aceste conditii, Michael Thwaite a devenit foarte interesant pentru Steaua, care n-ar trebui sa-i plateasca decat salariul. Daca echipa campioana en-titre se va desparti in aceasta vara de Goian sau Ogararu, ambii avand oferte tentante din strainatate, Michael Errol Thwaite pare a fi solutia ideala. Fundasul australian are doar 23 de ani si un fizic impresionant: 1,90 m inaltime si 83 kg. Este foarte tehnic, loveste curat mingea si poate juca atat fundas central, cat si lateral dreapta.

Ne-am ingropat strainii

Trei dintre stranierii care evolueaza in campionatul intern au fost foarte aproape de a participa la CM din Germania, competitie la care Romania a ratat calificarea. Australienii Michael Thwaite si Jon McKain au ratat insa convocarea in echipa Australiei. Primul, din motivele expuse in acest material, iar cel de-al doilea, din cauza situatiei de criza de la noua sa echipa, Politehnica Timisoara. Cel de-al treilea, portughezul Carlos Fernandez, a fost facut raspunzator pentru infrangerea Stelei de la Middlesbrough, iar presa din Romania l-a numit fie mascarici, fie maimutoi. In aceste conditii, Carlos traverseaza cel mai greu moment al carierei sale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.