FC Sevilla a castigat finala Cupei UEFA. Formatia spaniola a trecut de Middlesbrough cu scorul de 4-0, goluri marcate de Luis Fabiano, in minutul 28, Maresca in minutele 78 si 84, si Kanoute, in minutul 89.

FC Sevilla a dominat clar prima repriza. Luis Fabiano a marcat in minutul 28, cu capul dupa o centrare venita de la Daniel, de la 30 de metri, lateral dreapta.
Apararea engleza s-a aratat nesigura in nenumarate randuri, fapt de care au profitat spaniolii, care nu s-au retras dupa ce au inscris primul gol.

Prima tresarire de orgoliu a englezilor a venit abia in mitanul secund, cand Viduka nu a reusit sa trimita din 4 metri in plasa portii aparate de Palop. Tot spaniolii au fost cei mai periculosi, chiar si dupa introducerea lui Maccarone, care nu a reusit decat un sut spre poarta spaniolilor. Ibericii si-au luat lumea in cap si au continuat sa atace. Tactica rasplatita pe deplin in minutul 78, cand Maresca a marit avantajul spaniolilor la 2-0. Si toata lumea s-a gandit ca acesta este semnalul de alarma asteptat de Middlesbrough, dar urciorul nu merge de multe ori la apa si Maresca mai inscrie o data, in minutul 84, printr-un sut cu pamantul din 16 metri. Middlesbrough - FC Sevilla 0-3. Dar pentru Sevilla nu a fost de ajuns. Kanoute a stabilit cea mai mare diferenta intr-o finala a Cupei UEFA si a marcat pentru 4-0 in minutul 89. Acelasi Maresca a sutat din interiorul careului, portarul Schwarzer a respins pana la Kanoute, care nu a ratat din 11 metri.

Sevilla a castigat primul trofeu, in prima finala de Cupa UEFA jucata.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.