In baza de date a Jandarmeriei, seful Stelei si-a facut loc cu brio printre cei 322 de derbedei care au ingrozit fortele de ordine de pe stadioane

Dupa ce ProSport a publicat, ieri, un document prin care UEFA condamna atitudinea lui Mihai Stoica, reactiile sefilor FRF au venit imediat. Comportamentul managerului general al Stelei, care, la returul cu Rapid din UEFA, a avut o disputa cu seful Jandarmeriei Bucuresti, i-a atras acestuia nu doar oprobriul UEFA, ci si al FRF.

Comisia de Control si Disciplina a UEFA a stabilit ca Mihai Stoica a incalcat principiile de integritate si sportivitate. "Comportandu-se astfel, domnul Stoica a sabotat in mod deliberat colaborarea intre reprezentantii fotbalului si autoritatile locale, iar conduita sa ar putea avea consecinte negative pentru competitiile sportive viitoare organizate in Bucuresti", se arata in raportul UEFA.

Aceasta prevedere din raportul forului european contravine intereselor FRF, care si-a depus deja candidatura pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2009, si a starnit furia printre sefii de la Casa Fotbalului. "E tipic romanesc: un pas inainte si trei inapoi!", a spus Florin Prunea, director al departamentului Relatii Internationale al FRF, care a continuat: "Noi facem tot ce ne sta in putinta sa organizam aici finala UEFA, si ne trezim cu o 'sapuneala>> din cauza comportamentului anormal al unui conducator!".

Si directorul general al federatiei, Ionut Lupescu, este de parere ca atitudinea lui Stoica este inacceptabila: "Sincer, nu imi convine deloc situatia. Ne chinuim sa organizam turnee, sa facem tot ce este posibil pentru a crea o imagine buna, sa obtinem organizarea finalei Cupei UEFA in 2009, cand se implinesc 100 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Fotbal, iar un conducator, care prin comportamentul sau nu are nicio legatura cu fotbalul, ne saboteaza munca!".

Mircea Sandu, presedintele FRF, il avertizeaza, de asemenea, pe managerul general al Stelei ca UEFA nu glumeste cu astfel de cazuri: "Ar trebui sa inteleaga ca UEFA nu tolereaza astfel de iesiri, iar o alta abatere i-ar putea crea mari neplaceri. Inclusiv o suspendare mai lunga!".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.