Finantatorul Stelei a pasat nepotilor actiunile de la Steaua in momentul in care Sebastian Bodu a instituit sechestru in contul datoriilor de la club

Cluburile de fotbal din Romania au fost tratate cu multa indulgenta ani de-a rindul de institutiile de control, acumulind datorii enorme la bugetul de stat, direct proportionale cu averile asa-zisilor oameni de fotbal.

La scurt timp dupa numirea sa la ANAF, Sebastian Bodu promitea recuperarea debitelor, dar nu s-a ales decit cu tribune de stadion nesolvabile, masini de spalat, echipamente ruginite sau hirburi de Dacii aproape de casare. Putini conducatori de cluburi au preferat sa ajunga la o intelegere pentru esalonarea datoriilor, majoritatea preferind, cu ajutorul tacit al federatiei lui Mircea Sandu, sa treaca activele pe noi societati comerciale sportive, lasind gaurile financiare pe actele contabile ale unor firme inoperabile.

Datorie de peste 14 milioane de euro

Asa a facut si Gigi Becali la Steaua, lasind in urma sa o datorie care, cu penalizari, depaseste 14 milioane de euro, in timp ce toate activele au fost transferate pe o noua societate. Replica lui Bodu a fost modificarea legislatiei, astfel incit actionarii sa poata fi trasi la raspundere in solidar pentru debitele societatii. Asa s-a ajuns la instituirea sechestrului asigurator pe averea lui Gigi Becali in luna noiembrie a anului trecut, decizie contestata in instanta. ANAF a obtinut sechestrul contracronometru, cu putin timp inainte ca Gigi Becali sa dispara din actele clubului Steaua.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.