Dupa ce Universitatea Craiova pierduse doua meciuri consecutive, partida "juvetilor" de la Ploiesti, cu Petrolul, devenise un adevarat derby al Seriei a II-a a Diviziei B. In cazul in care "gazarii" ar fi invins, acestia s-ar fi apropiat la cinci puncte de olteni si lupta pentru locul intai al clasamentului, care asigura promovarea directa in Divizia A, s-ar fi redeschis.

Cele doua echipe au parut insa coplesite de miza intalnirii. Chiar daca au inceput cu entuziasm, jucatorii lui Vivi Rachita nu prea au reusit sa disloce apararea "Stiintei", in timp ce oltenii au preferat arma contraatacului. Si in urma unei astfel de faze Universitatea a inscris unicul gol al meciului: in minutul 38 antrenorul-jucator Ovidiu Stanga i-a pasat excelent australianului Bird si acesta l-a executat pe Catalin Multescu cu un sut la coltul lung.

Ploiestenii au incercat sa riposteze, insa au atacat haotic, fapt ce le-a usurat misiunea fundasilor Craiovei. Astfel, pana la final, tabela de marcaj nu s-a mai modificat, prilej pentru fanii gazdelor de a cere demisia antrenorului Valeriu Rachita. Si pentru craioveni de a sarbatori o promovare ca si sigura in Divizia A, pentru ca e greu de crezut ca Universitatea va mai putea pierde primul loc al clasamentului in conditiile in care are un avantaj de 11 puncte fata de urmatoarea clasata, Petrolul. De altfel, patronul "alb-albastrilor", Adrian Mititelu, a marturisit ca nu-si mai face nici o grija in privinta promovarii, gandurile sale zburand inca de pe acum la meciurile pe care echipa sa le va disputa in prima liga. "Am dovedit ca suntem cu patru clase peste Petrolul. Sunt convins ca la anul ne vom bate pentru podium in Divizia A", a declarat finantatorul oltenilor la sfarsitul jocului de la Ploiesti.

Botosanenii il acuza pe Balaj

Si in Seria I a Diviziei B a avut loc sambata un meci foarte interesant pentru locul de baraj, avand in vedere ca prima pozitie este adjudecata de Ceahlaul Piatra Neamt, si anume FC Botosani - FC Brasov. Gazdele visau cu ochii deschisi la un succes care le-ar fi oferit sanse bune pentru "prinderea" locului doi, insa nici nu a inceput bine meciul ca "stegarii" au si inscris. In minutul 2 al intalnirii, arbitrul Cristian Balaj le-a acordat oaspetilor o lovitura de la 11 metri dupa o intrare a fundasului Kano la Hadisan, lovitura ce a fost transformata de C. Prodan. Moldovenii si-au revenit insa repede din soc si puteau egala in minutul 20, cand mingea sutata de Colban a lovit bara portii aparate de Colceag. Peste numai trei minute, insa, botosanenii n-au mai gresit tinta, Andries finalizand dupa o pasa a lui Kano.

Jucatorii de sub Tampa s-au retras in repriza a doua, incercand sa apere remiza. Si nu numai ca au reusit sa-si pastreze poarta intacta, dar chiar s-au intors cu toate cele trei puncte puse in traista dupa ce Balaj a dictat un nou penalty pentru "galben-negri" in minutul 78 al meciului, lovitura fiind transformata de Karamian. Decizie ce a starnit mania gazdelor, arbitrul intalnirii fiind nevoit sa paraseasca terenul sub escorta jandarmilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.