Portarul oaspetilor a pastrat intacta poarta Farului prin cateva interventii incredibile

Meciul Rapidului de ieri a inceput alaltaieri, atunci cand Serea a fluierat finalul la Bistrita, consfintind astfel faptul ca giulestenii depindeau numai de ei pentru a cuceri un titlu ce la inceputul turului era utopic.

Povara punctelor ce trebuie stranse in ultimele cinci etape i-a apasat in prima parte. Rapidistii s-au instalat in jumatatea constanteana, incercand sa marcheze repede pentru a-si face usor meciul cu o echipa incomoda atunci cand vrea. Actiunile lor au fost insa oarecum previzibile si usor de distrus, mai ales ca Farul venise mai degraba sa distruga decat sa construiasca, suturile de la distanta ramanand unica arma ofensiva a oaspetilor. Cu toate acestea, Daniel Niculae si Pancu au gasit trasee in defensiva oaspete, dar imprecizia ori blocajul disperat al fundasilor a impiedicat deschiderea scorului. Nici macar sustinerea lui Vasile Maftei, fundasul trimis de Lucescu sa creeze superioritate in terenul albastrilor, nu a putut sparge barajul pe doua linii, ridicat in fata agilului Curca.

Altadata punct forte, jocul pe benzi al trupei lui Razvan Lucescu nu a functionat atat de bine aseara. Tehnicianul rapidist a sesizat, prima schimbare fiind inlocuirea lui Stancu.

Vukotic a renuntat aproape instantaneu la un atacant, blindandu-si apararea. Jocul a continuat in nota de dominare haotica si pe alocuri disperata a gazdelor. Grigore a ratat in minutul 63 ocazia meciului la patrunderea lui Maftei, portarul constantean Curca salvand din nou miraculos, asa cum o facuse si in prima repriza la sutul lui Daniel Niculae.

Finalul a fost dramatic, cu visiniii cautand golul care sa-i urce pe primul loc si cu "marinarii" practicand un antijoc total. Fluierul de sfarsit al lui Helesteanu i-a gasit pe oaspeti masati in propriul careu, in jurul unui Curca emanand siguranta prin toti porii. Prima eroare a goal-keeper-ului de la Farul s-a produs in minutele de prelungire, atunci cand mingea respinsa gresit de constantean a fost trimisa mult peste poarta de Burdujan.

0-0, o remiza care taie putin aripile rapidistilor, entuziasti dupa esecul Stelei, si trimite Sportul pe primul loc in clasament.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.