Selecionerul naionalei de fotbal joac in sistemul 4%-4-2. Piurc inc mai deine 4% din aciunile SC Steaua, antrenorul gsindu-se intr-un conflict de interese. "Voi vinde sau voi ceda aciunile", a precizat Victor Piurc, dup ce a avut o discuie cu Mircea Sandu.

Dup ce pe banca primei reprezentative a stat selecionerul-politician Anghel Iordnescu, naionala Romaniei este condus acum de un selecioner-acionar. Victor Piurc deine aciuni la SC Steaua de pe vremea cind antrena gruparea din Ghencea, lucru confirmat de Gigi Becali in cadrul unei emisiuni televizate: "Piurc este inc acionar la Steaua cu 4%, dar vom incerca s rezolvm problema in perioada urmtoare".

Conflict de interese

Numirea lui Piurc la cirma naionalei a complicat problema procentelor deinute la un club ce furnizeaz juctori selecionabili, noul antrenor gsindu-se acum in mijlocul unui conflict de interese. Fiecare meci jucat de un fotbalist al Stelei in tricoul Romaniei crete cota acestuia, ceea ce inseamn un posibil profit mai mare pentru acionarii clubului, intre care se numr i Piurc. Acesta neag ins ipoteza: "Nu poate fi un conflict de interese pentru c eu nu am dat banii aceia ca s fiu acionar". Piurc a recunoscut ins situaia delicat in care se gsete i a spus c se caut o rezolvare a ei. "Am discutat in ultimele zile despre acest subiect i voi vinde aciunile sau le voi ceda", ne-a declarat selecionerul Romaniei.

Ordin de la Mircea Sandu

De asemenea, Piurc a declarat c a discutat i cu preedintele FRF, Mircea Sandu, aceast problem, ajungind la aceeai concluzie: "Am avut o discuie i cu Mircea Sandu i am ajuns la concluzia c trebuie s vind aceste aciuni".

Cum ins cumprtorii nu se inghesuie, antrenorul vede drept cea mai probabil soluie cedarea aciunilor: "Cumprtor este puin probabil s apar. Probabil le voi ceda, ca s nu mai apar numele meu in aceast problem. Oricum, eu vreau s-mi recuperez banii pentru care am primit aceste aciuni".

Gigi spune c va "cura" banii negri

Invitat la "Naul", Gigi Becali a detaliat problema banilor investii la Steaua. Dei a susinut in continuare c a investit 17 milioane de dolari in clubul "ro-albastru", Gigi Becali a recunoscut c bugetul anual al Stelei este mai mic, undeva in jurul sumei de 3,5 milioane de dolari. Patronul Stelei a mai spus c banii investii nu se pot intoarce direct la el, fiind donai, dar a susinut c nu a fcut nimic ilegal i c a ales aceast variant de plat pentru c nu poate de unul singur s dea 4 milioane de dolari la club i 4 la stat. In plus, Becali nu recunoate problema banilor negri: "Dai-mi 40 de milioane de dolari i miine ii fac albi. Cu documente cu tot".