Echipa rusa tSKA Moscova a castigat Euroliga masculina de baschet, dupa ce a invins, la Praga, in finala, cu scorul de 73-69 (35-30), formatia israeliana Maccabi Tel Aviv.
tSKA Moscova a cucerit pentru a cincea oara acest trofeu, primul dupa 35 de ani, in ultimele trei sezoane rusii oprindu-se de fiecare data in semifinalele competitiei. Theodorus Papaloukas a marcat 18 puncte si a reusit sapte pase decisive, ceea ce l-a ajutat sa-si conduca echipa spre victorie, dar i-a permis sa castige si titlul de MVP. Maccabi a ratat sansa de a deveni a treia echipa din istoria Euroligii ce reuseste sa cucereasca trofeul de trei ori la rand, asa cum au facut ASK Riga si Split.

Victoria din partida de la Praga a facut ca rusii sa ajunga pe podium, intr-un clasament all-time al trofeelor cucerite, la egalitate cu Maccabi. tSKA a inceput foarte prost meciul si s-a vazut condusa cu 13-0 dupa cateva minute de joc. La jumatatea meciului, rusii aveau un avantaj de cinci puncte pe tabela de marcaj, scor 35-30. Maccabi a revenit senzational in partea a doua si cu opt minute inainte de final conducea cu 58-56.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.