Portarul Stelei a plans ca un copil in dimineata meciului cu Rapid si s-a aflat in pragul unei crize de nervi. Acesta a fost motivul pentru care antrenorul Cosmin Olaroiu a fost la un pas sa-l titularizeze pe Cernea.

Cum e Oli? V-ati revenit dupa cele doua socuri, cu Boro si Rapid?

Sper din tot sufletul ca am trecut peste cosmarul acesta. De fapt, un dublu cosmar. Am incredere ca jucatorii mei vor stii sa abordeze ultimele etape de campionat, pentru ca sunt fotbalisti de un mare caracter.

I-au trecut nervii lui Carlos?

La el e mai complicat. Nu e putin lucru sa te afli intr-o tara straina si ziarele sa scrie despre tine ca esti un maimutoi. E ca si cum un fotbalist roman ar juca in strainatate si despre el s-ar zice ca este tigan roman. Carlos a plans in ziua meciului cu Rapid si n-a facut obisnuita plimbare cu jucatorii. Cand a primit convocarea la echipa nationala a Portugaliei a rupt-o si a aruncat-o la gunoi.

Si, totusi, l-ai titularizat...

M-am gandit ca e o pedeapsa mai mare pentru el sa nu-l las sa apere. In plus, toti jucatorii de la Steaua l-au sustinut cum au putut. El a crezut, dupa ce a citit in unele ziare, ca necalificarea Stelei in finala i se datoreaza. A suferit mult, iar daca nu-l lasam sa apere cu Rapid, cred ca i-as fi accentuat problemele.

Se vorbeste de o strategie a Stelei pentru ultimele etape...

Bine ca nu s-a spus ca Steaua a ajuns cu strategia de care vorbesti in semifinalele Cupei UEFA. Ce pot sa zic? Consider ca valoarea de ansamblu a lotului nostru ne da dreptul sa avem sperante mari pentru finalul de campionat. Nu ne temem de nici o echipa din Romania si de oriunde. Sper intr-o recuperare psihica a tuturor fotbalistilor, pentru ca totul sa se incheie cu bine.

Ai crezut ca poti invinge Rapidul?

Da! Am inceput bine, dar din pacate am luat gol din out. A fost momentul cand am simtit cum se taie totul. A venit si golul al doilea, iar echipa n-a mai reactionat. Repet, sper sa ne fi revenit. Nu putem continua asa!

Carlos are sanse

Prezenta stelistului in lotul Portugaliei la mondialul german nu este o utopie. Lusitanii nu au prea multe solutii la dispozitie, antrenorul de portari al nationalei, Fernando Brassard, urmarindu-l pe Carlos la meciul de la Middlesbrough. Selectionerul Felipe Scolari are o optiune certa pentru titularizare, Ricardo, de la Sporting Lisabona, dar lupta pentru celelalte doua posturi de goalkeeper este deschisa.

Carlos Fernandez are doi concurenti importanti. Primul dintre ei, Quim, a fost mai mult rezerva in acest an la Benfica, chiar daca a constituit mai mereu a doua varianta pentru echipa nationala. In ultimul meci al Portugaliei, cu Irlanda de Nord, a aparat insa Paulo Santos, de la revelatia campionatului, Sporting Braga, aflat la prima selectie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.