Ros-albastrii au pierdut in patru zile cele mai importante meciuri ale sezonului: 2-4 cu Middlesbrough si 0-2 cu Rapid.

"Am primit primul gol dupa un out, iar al doilea dupa o lovitura libera. N-am mai avut incredere si luciditate si, chiar daca am dominat jocul, nu am pus mari probleme Rapidului" - Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua; "Am avut avantajul sa intalnim o echipa demoralizata, care ar fi putut sa reactioneze altfel si sa demonstreze ca a fost o nedreptate in Anglia" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

Sindromul "Boro" nu avea cum sa se risipeasca in cateva zile. Dovada ca Steaua, inca sub influenta unei calificari ratate in finala Cupei UEFA, n-a reusit sa se adune in fata unui Rapid dornic de revansa. A reiesit o joaca de-a soarecele si pisica in care giulestenii au marcat cam tot ce-au avut, in timp ce elevii lui Olaroiu nu au gasit solutiile pentru a-si crea ocazii. 0-2 poate fi considerat un scor ingaduitor cu campioana, daca Daniel Niculae reusea, in final, sa rasuceasca cutitul in plaga ros-albastrilor. La cald, dezastrul de Boro a fost mai greu de suportat decat infrangerea in fata Rapidului. Desi cu dimensiuni diferite, cele doua partide au scos in evidenta un amanunt important: Steaua a uitat cum se joaca partidele decisive, in timp ce Rapidul s-a mobilizat la maximum, reusind, printre altele, sa demonstreze cum se poate apara un avantaj de doua goluri. Anesteziat in continuare si de tactica perfecta gandita de Razvan Lucescu, Cosmin Olaroiu a inghetat pe banca, nerevenindu-si pana la final.

Amarul sedativ al infrangerii s-a topit o data cu ultimul fluier al francezului Ledentu. Ce folos pentru campioana? Rapid a reintrat in calculele pentru titlu, cu sanse mai mici, e adevarat, dar cu o inima mare. Cu golurile lui Pancu (22) si Moldovan (30) Lucescu Jr. si-a luat o revansa indelung pregatita. In timp ce fotablistii Stelei inca se straduiau sa se priveasca in ochi, Rapid dansa in fata unor suporteri aflati pe culmile fericirii, ca o echipa de F1, gata sa alerge pe circuitul celor 5 etape spre titlu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.