Romania va fi reprezentata in toate cele patru finale pe aparate din cadrul CE de la Volos.

Cu trei debutante intr-o competitie majora la senioare, Sandra Izbasa, Alina Stanculescu si Steliana Nistor, dar si cu "veteranele" Catalina Ponor si Floarea Leonida, echipa feminina de gimnastica a Romaniei s-a clasat pe locul doi in calificarile intrecerii pe natiuni din cadrul Europenelor de la Volos. Lupta pentru suprematia continentala la echipe, programata in aceasta dupa-amiaza, se va da cel mai probabil intre nationala Rusiei (176,150 puncte) si cea a Romaniei (175,950). "Daca se vor mentine pe aparate si nu vor mai avea ratari, cum s-a intimplat in calificari la paralele (n.r. - Floarea Leonida si Sandra Izbasa), avem mari sanse sa luam medalia de aur", a declarat presedintele de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica, Nicolae Vieru.

Leonida a dezamagit

Desi a cazut la paralele, Sandra Izbasa a reusit sa se revanseze la celelalte trei aparate, ocupind la finalul intrecerii locul doi intr-un clasament - alcatuit doar ca o curiozitate - la individual compus. De altfel, eleva antrenorului Nicolae Forminte a obtinut "biletele" pentru nu mai putin de trei finale pe aparate: birna, sol (ambele de pe pozitia intii) si sarituri (de pe locul sapte). ,,Sint foarte multumita de prestatia mea. Cred ca sint capabila sa cistig aurul in finale. Telul meu este sa o urmez pe Catalina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.