A fi sau a nu fi in finala? De aici au inceput emotiile Stelei si ale tuturor celor care n-au fost, vorba lui Ion Tiriac, netrebnici sau nesanatosi la cap pentru a nu tine joi seara cu ros-albastrii.

Partida incepe si englezii se napustesc pe noi. Par nervosi, dar sunt si haotici. Ii respingem exact si in minutul 2 le dam primul avertisment. Dica trimite putin peste poarta dupa un corner executat de Bostina. Middlesbrough se enerveaza si incearca sa impinga jocul spre noi. Publicul e cu ei si la fiecare duel castigat de oamenii lui Boro explodeaza. Acustica stadionului te face sa te simti ca intr-un tunel in care se apropie trenul, fara a sti de unde. Insa Petre Marin nu pare a se sinchisi de asta si in minutul 16 penduleaza pe stanga si suteaza pervers, ca Barbulescu pe vremuri. Jones nu poate retine, respinge in fata, iar Dica preia si apoi inscrie. E 0-1.

Trenul i-a lovit pe englezi. Steaua zburda in continuare si, contrar asteptarilor, fiecare corner sau lovitura fixa e ca o bomba aruncata in careul englezilor. Explozia se produce in minutul 24. Bostina executa de la colt, Rigott e la un pas de autogol, mai bate Bostina o data, cap Goian, respinge Jones si apoi Goian marcheaza. 2-0 pentru Steaua si toata lumea e a noastra. Mai ales ca Iacob trece pe langa golul de forfait in minutul 31.

Citeste si:

Situatia se schimba dupa ce Macarone intra in locul lui Southgate. Terenul se inclina spre Carlos si italianul chelios il executa pe goalkeeper-ul Stelei in minutul 33. A fost gura de aer pe care si-o dorea Boro. Englezii ne calaresc serios pana la pauza si doar Carlos salveaza avantajul. El, cand a respins suturile lui Viduka, si imprecizia lui Downing au dus Steaua finalista la cabine.

Repriza a doua am trait-o cu ochii la ceas si cu presiunea in artere ca la un meci de box. Steaua n-a contat in atac si avalansa gazdelor ne-a acoperit treptat. Mai ales dupa ce Middlesbrough a riscat tot, jucand cu patru atacanti si cu un public parca scos din minti. Semnalul degringoladei l-a dat eroul din prima repriza, Carlos. A iesit bezmetic, in minutul 64, pe sub o minge si Viduka a marcat cu capul. Steaua a mai incasat-o o data peste 7 minute, de la Rigott, si finalul parea parca blestemat, cu umbra lui Basel, eliminata in sferturi, plutind deasupra bancii noastre. Oli a mutat defensiv cu Balan si Baciu pe gazon, pe rol de kamikaze in fata urgiei engleze.

Sfarsitul a fost incandescent, cu Steaua agatandu-se de orice balon pe care scria finala. Nu si de cel de la centrarea lui Dowling din minutul 89 care i-a pus mingea pe cap lui Maccarone, al carui gol ne-a aruncat in infern.