Cind nu este ocupat cu capturarea echipajelor de la serviciile secrete care il fileaz, Nicu Ghear se ocup de petreceri. In urm cu o sptmin, temutul personaj al lumii interlope i-a srbtorit ziua de natere, alturi de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Nae Manea, Bogdan Stelea, finul Eugen Tric (fotbalist care i-a fcut cadou un ceas de argint) i ali prieteni apropiai in barul "Life" din Piaa Roman, proprietatea lui Adrian Mutu.

Simbt sear, la Focani, a avut loc botezul lui Luca Ioan, fiul arbitrului Marius Marti, implicat in recentul scandal legat de tilhria pe care a comis-o in 1992, pe cind avea 18 ani. Naul lui Marti jr. a fost chiar Nicu Ghear, om de afaceri i preedinte al Asociaiei Fotbalitilor Romani (AFR), reintors in ar dup ce i-a petrecut vacana la schi in Austria pentru a demonstra c nu se teme de eventualele anchete care l-ar putea viza dup arestarea frailor Cmtaru. Ghear, la bra cu soia sa Mihaela, a venit la Odobeti insoit i de lupttorul de K1 Ionu Iftimoaie, dar i de cele dou componente ale trupei Spicy, crora le-a facilitat anul trecut realizarea unui videoclip pe iachtul lui Adrian Mutu.

Adi de Vito, alturi de Adi de la Vilcea

Petrecerea ocazionat de botezul micuului Luca Ioan a avut loc la restaurantul Hotelului Fashion Center din Focani, iar la ea au fost prezente mai multe personaliti din lumea sportului: fotbalistul Narcis Rducan, ex-arbitrul petronean Ion Danciu, antrenorul Unirii Focani, Ionel Augustin, dar i unii arbitri vrinceni din Lotul Naional: Ionic Serea, Vasile Burga, Dnu Dumitriu i Lucian Sirbu. Atmosfera a fost intreinut de Adi de Vito, Adi de la Vilcea, Pepe i chiar de Ion Danciu, care a cintat citeva melodii romaneti vechi. Invitaii, in frunte cu Ghear, au fcut dedicaie dup dedicaie, manelitii fiind cei mai citigai, mai multe mii de euro fiind oferite "pe ambal".

Arbitrul Marti a fost condamnat pentru tilhrie

Marius Marti a inut sptmina trecut prima pagin a ziarelor de sport. El a fost condamnat pentru tilhrie, printr-o decizie definitiv i irevocabil, i, conform regulamentului intern al CCA, vizat de Federaia Roman de Fotbal, nu avea voie s fac parte din corpul de arbitri. Conform rechizitoriului, pe 31 martie 1992, Marti, care avea atunci 18 ani, i ali trei prieteni, l-au deposedat pe ceteanul turc Mustafa Necat, de 2.695 de dolari. In urma plingerii i a anchetei derulate, pe 6 decembrie 1995 a fost dat sentina 2877, care il condamna pe Marti la 2 ani i dou luni de inchisoare cu suspendare i o supraveghere de 4 ani i dou luni.

Intre timp, arbitru a fost reabilitat, iar Ion Crciunescu spune c merit o a doua ans in via, c nu exist suspiciuni cu privire la activitatea sa, astfel c a fost promovat in corpul de elit in urma prestaiilor sale pe terenul de fotbal i nu in afara acestuia.