Echipa din Ghencea a luat o buna optiune pentru calificarea in finala de la Eindhoven; Niculae Dica a marcat un gol superb, in minutul 30 al meciului n Stelistii au ratat o multime de ocazii; Presedintele Traian Basescu nu s-a dus pe stadion si astfel, ghinionul Stelei s-a spart, iar ros-albastrii au reusit sa inscrie pentru prima data in aceasta primavara europeana, pe Stadionul "Lia Manoliu";

Suporterii englezi nu au facut scandal, iar jandarmii au fost foarte blanzi cu ei; La meci a asistat si selectionerul Angliei, suedezul Sven Goran Eriksson, sosit la Bucuresti chiar in ziua meciului; Patronul stelist, Gigi Becali, a miluit inainte de meci doi cersetori cu cate cinci milioane de lei; Meciul retur se va juca la Middlesbrough, joia viitoare; In mansa secunda nu vor putea evolua doi jucatori de baza pentru Steaua: Banel Nicolita si Sorin Paraschiv.

Fotbalistii din Ghencea au urmat exemplul patronului Gigi Becali si au avut mila de englezi, ratand patru ocazii imense in repriza secunda.

Inca o data 50 de mii de oameni in tribune. Fara presedinte

Stelistii incep tare si Dica atrage atentia de la inceput, cu o foarfeca in minutul zece. Englezii au aratat ca sunt fotbalisti doar in prima repriza. Nigerianul Yakubu a dat primele emotii lui Carlos la jumatatea primei parti. Apoi, Nicolae Dica a reusit un sut-capodopera si a deschis scorul, in minutul 30. A urmat un sfert de ora in care Boro a presat si a avut doua ocazii mari, auto-bara a lui Ogararu si sutul din zece metri a lui Morisson.

Probabil ca in timpul pauzei, Cosmin Olaroiu le-a facut fotbalistilor sai o infuzie de joc ofensiv. De partea cealalta, Steve McClaren a pus pe tapet in repriza a doua o partitura gresita. Englezii le-au adus aminte stelistilor de ultimul meci din campionat, cu Poli Iasi. Portarul Schwarzer a fost insa norocos. Fundasul-golgeter al "militarilor", Dorin Goian a ratat doua mari ocazii, dintre care una cu poarta goala. Apoi Dica a avut sansa "dublei" dar nu a speculat eroarea imensa a lui Parnaby. Pana si fundasul Petre Marin a avut golul de 2-0 in picior, dar istoria se va scrie la Middlesbrough.

Pierderi importante

Arbitrul Alain Hamel le-a dat fara sa vrea doua lovituri grele stelistilor. Paraschiv si Nicolita sunt suspendati pentru meciul retur de pe Riverside Stadium, din cauza cumulului de cartonase. Daca lipsa lui Paraschiv poate fi suplinita de Florin Lovin, absenta lui Jardel ii va da mari batai de cap lui Cosmin Olaroiu in aceasta saptamana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.