Drepturile de televizare au imbogatit vistieria din Ghencea, englezii platind 1,2 milioane de euro pentru transmiterea meciului

Dincolo de performanta sportiva unica dupa Revolutie, patrunderea Stelei in semifinalele Cupei UEFA aduce beneficii semnificative si pe plan financiar. Chiar daca nu se compara cu Liga Campionilor, unde doar accederea in grupe asigura minimum patru milioane de euro, calificarea in "careul de asi" al celei de-a doua competitii continentale se traduce financiar prin venituri de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru clubul din Ghencea, mai mult de jumatate din bugetul pe un an.

Afacere si pentru SOV

O mare parte din suma se datoreaza vinzarii drepturilor de televiziune, iar faptul ca Steaua a picat cu o echipa din Marea Britanie a urcat semnificativ stacheta financiara. Pentru retransmiterea meciului de pe stadionul National, clubul lui Gigi Becali va incasa 1,2 milioane de euro din partea unei firme din Anglia, in timp ce Realitatea TV varsa in vistieria "ros-albastra" numai 300.000 de euro, deoarece a achizitionat semifinala la pachet cu meciul din sferturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.