Transferul lui Mirel Radoi de la Extensiv la Steaua s-a facut in 2000 si a fost una dintre cele mai profitabile pentru campioana en-titre

Gigi Becali a fost chemat la Parchet pentru a depune marturie in cazul transferului lui Mirel Radoi. Fotbalistul in varsta de 25 de ani a fost descoperit la Turnu Severin de Sorin Cartu, pe atunci antrenor al lui FC Extensiv Craiova. Pentru achizitionarea sa, fratii Mihailescu, proprietarii clubului au platit doar 6.000 de dolari. Dupa un an si jumatate, Radoi a fost cerut insistent la Steaua de Victor Piturca, antrenorul din acea vreme, la recomandarea prietenului sau Cartu. Gigi Becali era in 2000 doar sponsor la Steaua, patronul clubului fiind Viorel Paunescu. Becali nu are niciun amestec in aceasta afacere.

Banii cash de la Lido

Nicu si Eugen Mihailescu au fost chemati la Hotelul Lido, proprietatea lui Viorel Paunescu. La tratativele celor trei a participat si Victor Piturca. Discutiile au durat mai bine de 12 ore. Fratii Mihailescu au cerut 160.000 de dolari si 50 la suta din cota unui viitor transfer in strainatate. Au solicitat banii cash si nu au vrut sa cedeze niciun pas. Steaua a oferit 130.000 si 30 la suta. In final, Paunescu si Piturca au acceptat sa plateasca 160.000 de dolari (n.r. - o suma fabuloasa la acea vreme pentru transferul unui tanar jucator), dar nu au cedat la procente.

Steaua a cerut doua termene de plata, dar fratii Mihailescu au refuzat cu incapatanare, vroiau toti banii odata. Inspre dimineata, au plecat spre Craiova cu o geanta plina de bani. O parte dintre ei au fost imprumutati de cei de la Steaua de la diversi oameni de afaceri bucuresteni. Procentul de 30 la suta dintr-un eventual transfer al fotbalistului in strainatate si-a pierdut valabilitatea conform contractului, inca de anul trecut. Mirel Radoi este proprietatea Stelei si valoreaza aproximativ 6.000.000 de euro.

Mihailestii se racoresc

Fratii Nicu si Eugen Mihailescu au format la Craiova primul club privat din Romania, FC Extensiv. Dupa o trecere meteorica prin Divizia A, FC Extensiv s-a desfiintat din cauza falimentului celor doi. Mihailestii au facut afaceri cu alcool, zahar si imobiliare. Sunt in prezent arestati pentru deturnari de TVA si dupa toate probabilitatile vor petrece multi ani in spatele gratiilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.