Gigi Becali va scoate o multime de bani de pe urma meciului tur din semifinalele Cupei UEFA

Pentru Steaua, semifinala de Cupa UEFA, contra englezilor de la Middlesbrough, reprezinta o adevarata mana cereasca pentru bugetul clubului.

Pe deoparte, Gigi Becali a negociat cu un post britanic de televiziune suma de 1,2 milioane de euro, reprezentand drepturile de retransmisie in Regatul Unit al meciului tur, de pe "Lia Manoliu". In plus, pentru transmisia in Romania, Steaua va mai incasa alte 300.000 euro de la Realitatea TV, postul care a transmis si meciul cu Rapid, de pe "Lia Manoliu". Evident, acestor incasari din drepturile TV - care se cifreaza, in total, la 1,5 milioane de euro - se vor adauga cele din vanzarea publicitatii de pe panourile de pe marginea terenului. Cum meciul se transmite si in Marea Britanie, vor fi interesate si firme din aceasta tara sa se afiseze, iar ele vor fi taxate occidental. Deci, se estimeaza alte cateva sute de mii de euro din reclama.

Profit pe seama spectatorilor

Clubul lui Gigi Becali nu neglijeaza nici veniturile din biletele de meci. In special pentru ca este vorba de peste 40.000 de tichete. Tocmai de aceea, Steaua a stabilit niste preturi la bilete mai mari decat cele care vor fi la partida retur, din Anglia. Daca la Middlesbrough, cel mai scump bilet costa 1,2 milioane de lei vechi, pe "Lia Manoliu" pentru a vedea meciul la tribuna "0" un roman va trebui sa plateasca 2 milioane. Iar pentru acest joc, stadionul va fi arhiplin, existand o cerere enorma de bilete, atat din Bucuresti, cat si din tara. Plus ca la partida sunt asteptati si aproximativ 4.000 de englezi, care vor plati, fiecare, cate 30 de euro pentru a vedea meciul. Ceea ce inseamna, dintr-un foc, 120.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.