Modernizarea stadioanelor a costat 1,38 miliarde, iar cea a drumurilor 3,7 miliarde de euro

Cupele europene isi disputa ultimele partide de dinaintea decernarii trofeelor, campionatele nationale se apropie de sfirsit, antrenorii echipelor reprezentative isi bat capul cu lista posibililor selectionabili, iar fotbalul se pregateste de sarbatoare. Mai sint 57 de zile pina la fluierul de start al celui de-al XVIII-lea Campionat Mondial, iar Germania fierbe in asteptarea oaspetilor.

Nemtii au investit 1,38 miliarde de euro numai in constructia si modernizarea stadioanelor si abia asteapta ca acestea sa se umple, pentru a trece pe plus.

Cinci milioane de turisti

Cit de mult a crescut fotbalul si ce afacere uriasa a devenit el sta marturie investitia pe care a facut-o Germania pentru organizarea Mondialelor din 1974, suma de atunci fiind de 242 de milioane de marci (aproape 124 de milioane de euro). Bineinteles, in ambele cazuri profiturile sint pe masura banilor bagati in afacere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.