Cei 42 electori ai Academiei Laureus, printre care se numara si Ilie Nastase si Nadia Comaneci, au votat personalitatile din lumea sportului care sunt nominalizate pentru cele sapte categorii ale asa-numitului Oscar al sportului

Gala Premiilor Laureus (fundatie creata in 2000, cand au si fost acordate cele dintai distinctii) se va desfasura pentru prima oara la Barcelona, considerat un oras care iubeste sportul. Cei 42 electori - printre care se numara si compatriotii nostri Ilie Nastase si Nadia Comaneci - care voteaza personalitatile nominalizate la cele sapte categorii ale Premiilor Laureus au intocmit lista in cauza, care a fost anuntata, ieri, prin vocea presedintelui Edwin Moses.

Pierde Ronaldinho?

La categoria Sportivul Anului, cele mai mari sanse de castig le are actualul campion mondial si lider in intrecerea pilotilor de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, cel mai tanar detinator al titlului suprem in domeniu. Il concureaza fostul ciclist american Lance Armstrong, septuplu invingator in Tour de France, tenismanul elvetian Roger Federer, genialul fotbalist brazilian Ronaldinho, italianul Valentino Rossi, cvintuplu campion mondial la motociclism, si nu mai putin cunoscutul jucator american de golf Tiger Woods. Pentru Oscarul sportiv feminin candideaza jucatoarea belgiana de tenis Kim Clijsters, atletele Tirunes Dibaba (Etiopia) si Elena Isinbaieva (Rusia), Carolina Kluft (Suedia) si Paula Radcliffe (Anglia), schioarea croata Janica Kostelic si jucatoarea suedeza de golf Annika Sorenstam.

Batalia mare la categoria Echipe

FC Barcelona - campioana si detinatoare a Supercupei Spaniei, Liverpool FC - a castigat a cincea oara Liga Campionilor la fotbal, reprezentativa de tenis a Croatiei - a cucerit in premiera Cupa Davis, cea de rugby a Noii Zeelande - care a adunat 11 victorii din 112 partide disputate anul trecut, team-ul Renault - campion la constructori in Formula 1, San Antonio Spurs - de trei ori castigatoare a NBA in sapte ani, sunt numele celebre care se bat pentru titlul de cea mai buna echipa sportiva din lume. La categoria Sperante, sanse mari au fotbalistul argentinian Lionel Messi, tenismanul catalan Rafael Nadal.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.