Realitatea TV a cheltuit deja 110.000 de euro pentru productia meciului de joi.Meciul Steaua - Rapid, gazduit de Stadionul National, joi cu incepere de la ora 20.30, inseamna si o premiera in istoria transmisiunilor sportive din Romania

Pentru prima data, productia va fi realizata de o echipa straina, coordonata de Popi Bonnici, unul dintre cei mai buni regizori de emisie din Italia. Pentru inchirierea unui car de transmisie din Italia, postul magnatului Sorin Ovidiu Vantu a platit 100.000 de euro. Emisia va fi realizata cu 15 camere si, ca o noutate pentru Romania, fiecare dintre ele are posibilitatea sa transmita reluari ale fazelor, soft-ul costand in jur de 60.000 de euro.

Prin comparatie, TVR a transmis Steaua - Heerenveen tot cu 15 camere, dar nu a putut sa prezinte mai mult de opt reluari ale fazelor importante. Partida va fi comentata de cel mai popular crainic de sport din Romania, Cristian Topescu, impreuna cu directorul "Gazetei sporturilor", Ovidiu Ioanitoaia. Sursele noastre din RTV ne-au soptit ca cei doi au solicitat 50.000 de euro pentru acesta munca, dar ca in final au primit doar cate 5.000.

Cine este Popi Bonnici

In Italia, nu exista ierarhii ale regizorilor de emisie. In contrapartida, la noi toata lumea stie ca George Militaru (TVR) este de departe cel mai bun. In varsta de 58 de ani, Bonnici a coordonat transmisiile a doua finale de Champions League, Juventus - Ajax si Valencia - Bayern. Este specializat pe fotbal, Formula 1 si Cupa Mondiala la schi alpin. Fata de tehnica de care dispune TVR, cea mai dotata din Romania, Bonnici are la dispozitie o tehnologie superioara. Ca un exemplu, semnalul se transmite prin fibra optica si are la dispozitie doua sisteme super slow-motion. Este ajutat de o echipa de 60 de oameni.

TVR ar fi fost de 20 ori mai ieftina

Tudor Giurgiu, directorul general al TVR, a dat o dispozitie prin care a interzis categoric angajatilor televiziunii publice sa colaboreze la efectuarea acestei productii. Spre exemplu, inchirirea Carului 6, cel mai performant din Romania, costa doar 5.000 de euro. Realitatea TV nu s-a putut insa "lipi" de aceast chilipir si a fost obligata sa plateasca de 20 de ori mai mult. Daca Antena 1 a supranumit partida tur "Meciul mileniului", RTV s-a dovedit mai "modesta", mizand pe "Meciul unei natiuni".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.