Rapid a demonstrat la Timisoara inteligenta, profitand de erorile banatenilor. “Bate pe Steaua, Rapidul bate pe Steaua”, le-au strigat timisorenii minute bune fratilor din Giulesti pentru returul din sferturile UEFA. Parca au regretat insa la final, pentru ca intre timp Rapidul a batut pe Poli.

Gazdele au inceput in forta meciul, decise sa nu tina cont de prestatia europeana a Rapidului sau de infratirea fanilor. Au si dominat clar prima repriza, descatusata de golul marcat rapid. in minutul 7, Mansour a insistat la o faza, Gigel Coman a recuperat mingea si a fost faultat de Marius Constantin in careu, penalty-ul fiind transformat fara emotii de Caramarin.

Apoi, desi rand pe rand Mansour, Caramarin, Plesan sau Gigel Coman s-au aflat in situatii bune, ocaziile adevarate au lipsit, banatenii multumindu-se cu dominarea. in schimb, Rapidul s-a lasat dominat, dar a punctat taios, egaland in minutul 30: un banal aut i-a surprins pe timisoreni, Moldovan l-a fentat usor pe Radoi, iar Buga a indeplinit o simpla formalitate, dintre Canu si Balace. Perja a ratat apoi desprinderea inainte de pauza, la o alta faza a lui Moldo, care in partea a doua a fost huiduit la schimbare.

Nu i-a pasat insa lui Buga, care dupa ce s-a pripit singur cu Popa (50), a marcat totusi al doilea gol al Rapidului, cu o deviere subtila la o centrare a lui Ionut Stancu (54). Apoi a urmat momentul lui Corpodean. L-a eliminat gratuit pe Ovidiu Petre (58), cu un rosu direct la un fault la Grigore. Giulesteanul si-a revenit rapid, dar a stat pe teren doar inca patru minute, vazand al doilea galben. in echilibru numeric, Poli a dominat din nou destul de clar, dar tot fara sanse mari. Iar Rapidul a profitat la fel de inteligent, prin Burdujan (71), la pasa decisiva a lui... Plesan.
Cum conturile erau practic incheiate, lumea s-a inghesuit sa plece de la stadion, dezamagita inca o data. Faptul ca Rapidul a aratat ca-si merita parcursul european macar pentru inteligenta jocului n-a fost decat o palida consolare.

Arbitrul Sorin Corpodean a fost cel mai huiduit

Daca suporterii celor doua echipe s-au duelat cu fair-play total, in schimb brigada de arbitri a fost fluierata inca de la incalzire. Desi a acordat un penalty pentru timisoreni, centralul Sorin Corpodean n-a scapat, spiritele incingandu-se la finalul primei reprize. Atunci, Maftei l-a tinut pe Mansour, care scapase spre poarta. Capitanul Rapidului putea fi chiar eliminat. Giulestenii l-au "inghesuit" pe Corpodean, atmosfera din teren s-a incins si putin a lipsit ca totul sa se transforme intr-o incaierare cu timisorenii. Pana la urma, Maftei a scapat doar cu un galben.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.