Un meci foarte important pentru echipa lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui, s-a disputat ieri. Pentru ca asta e vrerea unui post de televiziune care nu bate din Drumul Taberei pana in Balta Alba. Acest post este Telesport. Asa a vrut LPF-ul, asa a vrut in mod deosebit presedintele acestui for, Dumitru Dragomir, si atunci cand avea ceva Corleone, nici dracul cu se mai poate opune. Nu-si mai poate nici macar vari coada lui blestemata.

Dar cum "mortua est", sa mergem mai departe, si sa spunem ca Vasluiul lui Porumboiu, in tentativa lui de a se salva de la retrogradare (si sigur se va salva, dupa cum se prezinta lucrurile, acum, in retur) a trebuit sa dea replica Sportului Studentesc, o echipa lipsita de orice grija, alb-negrii din Regie linistiti, pe un loc caldut din mijlocul clasamentului.
Cum si marele derby european Rapid-Steaua s-a consumat, fotbalul nostru isi continua cursa cu celelalte saspte partide programate de etapa a 19-a. La ele ne vom referi in continuare.

Dorinel la Mioveni!

Dupa ce a trecut cu mri emotii de FC Vaslui cu 1-0, revelatia turului CFR Cluj-Napoca trebuie sa mearga la Mioveni pentru a da piept cu "reduta" lui Sorin Cartu. Supart rau ca n-a putut scoate nici macar un punct la Bistrita (fapt pentru care a parasit inainte de fluierul final al meciului) Sorin Cartu si-a pus serios la treaba jucatorii. El a declarat ca nici nu se gandeste sa nu obtina toate punctele puse in joc. Clujenii insa vor neaparat macar sa recupereze punctul pe care l-au pierdut in Gruia, de unde argesenii au plecat neinvinsi (2-2). Pentru a castiga ambele echipe trebuie sa joace ofensiv, pentru ca altfel nu se poate!

Galagie mare langa "Masa tacerii"

Galagie va face inainte de toate Viorel Hizo, care a fost dezamagit pentru ca a pelcat din Copou cu mana goala, gorjenii ratand un penalty prin sarbul Vranikovici cand mai erau doar doua minute de joc! Meciul "Dulaului" cu bacauanii se anunta unul foarte diicil. Din doua mari si importante motive. Pentru ca echipa din capitala Gorjului nu se prea descurca pe propriul teren, iar bacauanii se agata de orice sansa care i-a mai ramas pentru a se salva de la retrogradare.

Echipa care castiga acest meci va lua o optiune pentru suprvietuire, desi drumul pana la capat este foarte lung si extrem de anevoios. Hizo e suparat si pentru ca meciul va fi arbitrat de intransigentul Alexandru Tudor, in fata caruia nimeni nu misca in front! De nu va bate, mre galagie va face Viorel Hizo.

Gloria se simte bine in Cotroceni

De fiecare data cand a poposit in Parcul cu Platani, Gloria lui nea Jean Padureanu a jucat deschis, conform formulei foarte des uzitate, "care pe care". Asa credem ca va face si acum, cand echipa a intrat pe mainile lui Ioan Ovidiu Sabau. Cu atat mai mult Gloria va juca pe atac, cu cat, castigand in etapa precedenta, s-a departat simtitor de grupul formatiilor amenintate cu retrogradarea. Numai ca si orgoliul lui Bergodi se afla in joc. Italianul a mizat pe un punct mare in Giulesti, aparandu-se. A pierdut si acum doreste sa repuna corabia pe linia de plutire. Pentru ca pentru el doua esecuri consecutive (0-1 in Cupa la Constanta si 0-1 in Giulesti) sutn greu de digerat!

"Cainii", fara spectatori!

Se stie ca dupa actele de o violenta rara petrecute la Constanta s-au last cu pedepse aspre pentru "cainii rosii": amenzi usturatoare si doua meciuri de pe tere propriu jucate fara spectatori. Conducatorii din Sos. Stefan cel mare s-au zbatut cat au putut, au cautat fel de fel de argumente pentru a diminua pedepsele, dar cei care le-au dictat au ramas neinduplecati si bine au facut. Cu Politehnica Iasi, dinamovistii vor juca pe stadionul lor dar cu portile ferecate. Va fi o nunta fara lautari, cum zicea si Claudiu Niculescu. Cu sau fara lautari, Dinamo trebuie sa invinga pentru a se mentine solitara in fruntea clasamentului. Liderul poate castiga fara probleme!

Care-i adevarata fata a Jiului?

Dupa ce a tinut-o in sah pe Gloria la Bistrita, Jiul lui Aurel Sunda a calcat-o in picioare pe CFR Cluj-Napoca acasa, pe care a invins-o cu 5-1! Dupa numai o etapa insa, venind la Bucuresti, in Regie, aceiasi echipa a fost facuta "zob" de Sportul Studentesc. Jucatorii lui Multescu le-au umplut sacul de goluri petrosenenilor (4-0). Acum sub Parangul inca inzapezit va poposi echipa pregatita de sarbul Vukotici, cea batuta penedrept de Dinamo in etapa a 18-a. Farul este o echipa periculoasa si desi este foarte dezamagita va cauta sa se razbune pe Jiul. Convingerea mea este ca nu va putea sa faca nimic pentru ca cele trei puncte ii trebuie Jiului ca aerul unor mineri prinsi intre abataje!

Otelul e neinvins in retur!

De pe pozitia de echipa care n-a cunoscut esecul in aceasta primavara vor aborda galatenii confruntarea cu Steaua. Nici Steaua nu a fost invinsa in retur, dar a cam schiopatat in partidele cu FC Arges si cu FC National. A castigat in schimb derbyul cu "Poli" Timisoara, greu, dar l-a castigat. Asa stand lucrurile, inseamna ca vom avea la Galati un meci deosebit in cre Otelul (spte goluri in retur) si Steaua (campioana tarii) se vor duela pentru cele trei puncte.

Galatiului ii trebuie pentru a evada spre zarile mai luminoase ale clasamentului, iar Stelei ii sunt absolut necesare pentru a se mentine in plasa liderului, Dinamo, dusmanul de moarte al celor din Ghencea, care joaca acum pe "23 August". Ne asteptam la o inclestare apriga de forte, in nicuin caz la un fotbal spectaculos. Daca va fi si asa ceva, ne-ar bucura foarte mult!

Inca un test formidabil pentru Rapid

Din vara trecuta, echipa lui Razvan Lucescu tot da la teste dificile, atat in campionat cat si in Cupa UEFA, ajungand unde nici nu visa in "sferturile" acestei competitii. De sta data alb-visiniii merg la Timisoara unde Hagi si echipa lui abia asteapta. Ii asteapta ca sa "le-o traga". Desi galeriile celor doua sunt infratite, pe teren nu se va infrati nimeni cu nimeni. "Poli" a demonstrat cu Steaua ca este o echipa foarte puternica.

La randul ei, Rapid a demonstrat nu o data ca poate juca un fotbal spectaculos. Ce va fi pe Bega nimeni nu poate sti. Totusi o intrebare se pune absolut firesc: cand ii va dobori oboseala in picioarele giulestenilor? Dupa ce au sustinut "sfertul" de joi, despre care s-a scris cate-n luna si-n stele, Steaua si Rapid "coboara" cu picioarele pe pamant: in campionatul nostru cel de toate saptamanile!

Dinamo - Steaua se disputa cu public

Comisia Federala de Apel a decis ieri sa admita memoriul inaintat de FC Dinamo si a redus de la doua etape la una singura interdictia echipei din Soseaua Stefan cel Mare de a disputa meciurile pe teren propriu cu spectatori. In urma acestei hotarari, derby-ul Diviziei A, dintre Dinamo si Steaua (programat pe 9 aprilie, in cadrul etapei a etapa a 21-a) se va desfasura cu spectatori in tribune. Initial, Comisia de Disciplina sanctionase gruparea "alb-rosie" sa dispute cu portile inchise urmatoarele doua partide de pe teren propriu, din cauza incidentelor produse de catre proprii suporteri la Constanta. Comisia de Apel a mentinut insa amenda de 2.000 de euro dictata impotriva echipei Dinamo.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.