Comitetul Olimpic si Sportiv Roman s-a mutat din Vila Mathilde in Piata Victoriei. 10.000 euro chirie lunar sau un milion euro ar fi costat cladirea patrimoniu istoric din strada Otetari, nr. 2, unde COSR si-a desfasurat activitatea aproape 12 ani

Patru apartamente a cate patru camere, cu o suprafata totala de 480 metri patrati, la etajul trei in blocul din Piata Victoriei, vizavi de Guvernul Romaniei. Acesta este noul sediul al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Pentru el s-au platit 500.000 euro, bani proveniti din taxele si accizele pe tutun si alcool, fonduri primite cu aprobarea Guvernului, dupa cum a spus Ioan Dobrescu, secretar general al respectivului for.

"E un loc bun, aproape de centru, de iesirea din Bucuresti, mai aproape de Izvorani, unde avem baza sportiva. Oricum, acolo ne cereau chirie, cheltuiam, iar imobilul din strada Otetari, desi mare si frumos, era cu mult mai scump", a spus Dobrescu. Un apartament similar in zona costa, conform agentiilor imobiliare, intre 150.000 si 200.000 euro. Singura problema ar fi parcarea, intrucat nu exista suficient spatiu in jurul blocului respectiv pentru toate masinile apartinand COSR ori angajatilor acestui for.

Casa Olimpica, la Sosea

COSR are in plan construirea unei Case Olimpice, pe un spatiu din Stadionul Tineretului, aproape de Soseaua Pavel Dmitri Kiseleff din Bucuresti. "Nu renuntam la construirea Casei Olimpice, intr-un spatiu din Stadionul Tineretului, aproape de Soseaua Kiseleff, dar pana atunci vom lucra aici, in sediul din Piata Victoriei. Acela este un proiect mai mare, care necesita alte fonduri", a precizat acelasi demnitar al COSR.

Acasa la Stefan Luchian

Cladirea unde COSR a fost gazduit cu titlu gratuit, gratie bunavointei autoritatilor, din 1994, este supranumita Vila Mathilde. Ea a apartinut unei verisoare a lui Stefan Luchian, iar interioarele, de o frumusete aparte, au fost executate chiar de cunoscutul pictor. Spatiul era mult mai mare, intrucat casa are subsol, parter si un etaj. Pretul de vanzare al imobilului, la ultima negociere, ar fi fost de un milion euro, in vreme ce chiria solicitata se ridica la 10.000 euro lunar.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.