Ministerul Tineretului si Sportului a fost desfiintat in 2003 si inlocuit cu actuala Agentie Nationala pentru Sport.

Invitata in studioul TotalSport FM, vicepresedintele Comitetului Olimpic si Sportiv roman, Ana Pascu, a subliniat ca vechea forma de organizare a sportului era mai utila.

"Este mult mai usor sa stai la masa cu oamenii care decid soarta, decat sa trimiti prin intermediar necesitatile tale. E una sa convingi un ministru de finante de ce ai nevoie , decat sa-i faci o petitie, el sa o citeasca si sa o trimita la secretariat si sa o inregistreze si asa mai departe, pana se pierde interesul pentru aceasta problema", a spus oficialul COSR.

Ana Pascu a facut si o comparatie inedita intre fostul presedinte al COSR, Ion Tiriac, si Octavian Morariu, actual sef al acestui for. "Cred ca exista si asemanari, diferentele sunt evidente. Tiriac a fost un mare sportiv si un excelent om de afaceri, este extrem de penetrant. Avand o personalitate ca a lui, lumea se incranceneaza sa nu te primeasca. Fiind asa de bun si de formidabil, unii zic: <>. Morariu s-ar putea sa aiba sansa sa intre in Comitetul Olimpic International deorece are carisma, a facut sport si doreste performanta cu orice chip. Deosebirile intre ei sunt in modul in care pun problemele: Tiriac e direct, Morariu e mai diplomat", a spus Ana Pascu.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.